Galaxy Note 7 ar putea fi primul smartphone compatibil cu noile carduri UFS

Galaxy Note 7 ar putea fi primul smartphone compatibil cu noile carduri UFS

Samsung a anunţat săptămâna trecută noile carduri de memorie UFS, care vor oferi performanţă similară cu cea a SSD-urilor pentru computere la dimensiuni apropiate de cele ale vechilor microSD-uri. Compania a revenit însă cu un anunţ referitor la acest nou format, care sugerează că ar putea fi integrat chiar şi în următorul său smartphone mult aşteptat, Galaxy Note 7, care ar putea ajunge pe piaţă în august sau septembrie.

Conform Droid-Life, reprezentanţii Samsung au adresat una dintre dilemele pe care mulţi le aveau în legătură cu noul format. Întrebaţi dacă formatul microSD va fi compatibil cu UFS şi invers, Samsung a confirmat că cele două tipuri de carduri au nevoie de locaşuri separate. În acelaşi timp însă, compania coreană a dezvoltat alături de carduri şi locaşuri hibrid, care să accepte ambele formate şi a declarat că lucrează şi cu alţi parteneri din industrie pentru a le integra în dispozitivele lor din generaţia următoare.

Întrucât Galaxy Note 7 este următorul smartphone pe care Samsung îl va lansa şi compania de obicei face astfel de anunţuri pentru a ne oferi o mică privire de ansamblu asupra caracteristicilor pe care le vom vedea în noul său produs, este foarte probabil ca acesta să fie primul dispozitiv compatibil cu formatul UFS. Având în vedere că există deja un locaş hibrid, utilizatorii de Note 7 vor putea folosi în continuare cardurile pe care le-au cumpărat de-a lungul anilor, fiind nevoiţi să facă upgrade la UFS doar dacă îşi doresc viteze mai mari (de exemplu pentru filmare 4K la calitate mai mare).

Desigur, încă nu ştim la ce preţuri vor fi livrate noile carduri UFS, însă ştim că vor fi disponibile pentru început în variante de 32, 64, 128 şi 256 GB.

Citeşte şi Samsung prezintă UFS Card, urmaşul vechiului format microSD

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult