Galaxy Note 8 ar putea avea un display diferit, sistem dual camera şi senzor de amprentă ascuns

07.06.2017
Galaxy Note 8 ar putea avea un display diferit, sistem dual camera şi senzor de amprentă ascuns

În ciuda eşecului Galaxy Note7, Samsung se pregăteşte pentru lansarea lui Galaxy Note. Compania a confirmat lunile trecute că nu renunţă la această gamă de dispozitive, iar noile detalii scăpate pe internet în ultimele câteva săptămâni sugerează că am putea vedea noul phablet foarte curând. Conform celor mai imagini publicate pe Twitter, Galaxy Note8 va fi echipat cu tehnologii noi care nu au fost gata de lansare odată cu Galaxy S8.

Noile imagini descriu un smartphone cu ecran Infinty mare, similar cu cel de pe Galaxy S8, însă mai puţin rotunjit la colţuri. În trecut, seria de telefoane Galaxy Note a avut un design ceva mai pătrăţos decât modelele Galaxy S, iar acest model pare să păstreze tradiţia. Pe lângă curbura mai puţin pronunţată, imaginile oferă şi câteva detalii despre camera foto a dispozitivului, cât şi despre senzorul de amprentă, sau mai bine zis… lipsa lui.

Partea din spate a telefonului are un spaţiu extins pentru ansamblul pentru camera foto, sugerând că vom avea de a face cu un sistem dual. Cele două lentile vor fi poziţionate în mod vertical, însă nu este clar ce funcţionalitate vor avea. Apple a preferat să folosească sistemul dual-camera pentru a oferi zoom optic, în timp ce Huawei foloseşte camerele duale pentru îmbunătăţirea performanţei în lumină slabă şi pentru realizarea de fotografii alb-negru.

Cât despre senzorul de amprentă, acesta nu se regăseşte nici pe spatele lui Galaxy Note8, asemeni lui S8, nici pe partea din faţă. Zvonurile vorbeau despre un senzor de amprentă integrat în display pentru modelul deja lansat, însă în cele din urmă acesta a fost mutat pe spate, întrucât tehnologia nu a putut fi dezvoltată la timp. Se pare însă că aceasta va fi gata pentru lansarea lui Note8.

Momentan aceste informaţii sunt neconfirmate, însă majoritatea leak-urilor din trecut despre dispozitivele Samsung s-au dovedit a fi adevărate, deci ar putea exista un sâmbure de adevăr undeva.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult