Galaxy Note III – care sunt principalele specificaţii

02.05.2013
Galaxy Note III - care sunt principalele specificaţii

Samsung pare să facă din Galaxy Note III o adevărată bestie, cu performanţe de invidiat atât în aplicaţiile pe care le rulăm, dar şi în jocuri, unde configuraţia cu 3GB memorie RAM şi ecran Full HD Super AMOLED îşi arată adevărata valoare.

Galaxay Note III - 3GB RAM, cu CPU şi GPU octo-core

Cu modelul Galaxy S4 deja lansat, Galaxy Note III rămâne cel mai fierbinte subiect discutat la bursa zvonurilor. De aici aflăm că noul terminal va avea ecran de 5.99 inch care nu se sparge, realizat folosind un panou Super AMOLED construit din materiale flexibile, rezistente la lovire şi îndoire. Desigur, rămâne de văzut dacă şi scutul de protecţie aplicat peste ecran va avea proprietăţi similare.

Citând o sursă neoficială „de încredere”, cei de la SamMobile dezvăluie o bună parte din specificaţiile modelului care va înlocui Galaxy Note II. Aflăm astfel că în locul ecranului de 5.55 inch, Galaxy Note III va încânta privirile cu un ecran Super AMOLED de 5.99 inch, capabil să redea imagini la rezoluţie 1080p.

Pentru a ţine pasul cu aplicaţiile actuale, Galaxy Note III a primit un chipset Exynos 5 cu CPU octa-core hibrid, compus dintr-un modul quad-core cu nuclee Cortex-A15 de înaltă performanţă şi un al doilea modul quad-core bazat pe nuclee Cortex-A7 cu eficienţă ridicată, puse în configuraţie big.LITTLE şi comutate dinamic în funcţie de cerinţele de procesare impuse de aplicaţiile deschise. Din păcate frecvenţa de funcţionare exactă nu este menţionată, însă putem aştepta ca procesorul lui Galaxy Note III să fie tactat în apropiere de 1.8 GHz, aceasta fiind limita superioară anunţată de Samsung pentru chipsetul Exynos 5.

Jocurile redate la rezoluţie 1080p ar urma să fie animate cu un GPU octo-core, din seria Mali 450 MP8, ajutat cu 3GB memorie RAM.

Comparat cu senzorul de 8MP folosit de Galaxy Note II, cel de 13MP ales pentru camera foto a lui Galaxy Note III reprezintă un upgrade cât se poate de credibil, menit să aducă performanţele foto la un nivel potrivit pentru anul 2013.

Sistemul de operare livrat ar putea fi Android 4.2.2 sau varianta Jelly Bean 4.3, personalizată cu interfaţa Touch Wiz Nature UX 2.0.

Din punct de vedere al dimensiunilor fizice, Galaxy Note III este la fel de mare ca modelul Galaxy Mega 5.8, dar acomodează un ecran mai mare, încadrat de o ramă îngustă în stil Galaxy S4.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult