Galaxy Note III – primul telefon Samsung cu ecran care nu se sparge?

Galaxy Note III - primul telefon Samsung cu ecran care nu se sparge?

Prezentate în repetate rânduri pe la expoziţiile de electronice, ecranele flexibile încă nu şi-au făcut cu adevărat debutul în produse comerciale, cu toate că marii producători hardware s-au întrecut în promisiuni îndrăzneţe. Primul pe listă trebuia să fie chiar telefonul Galaxy S 4, livrat cu un ecran flexibil care nu se sparge atunci când este trântit de podea. Minunea s-ar putea întâmpla totuşi în acest an, dacă zvonurile vehiculate de o publicaţie sud-coreeană se adeveresc.

Galaxy Note III - primul telefon Samsung cu ecran care nu se sparge?

Potrivit publicaţiei Asiae.co.kr, prezenţa unui ecran imun la căzături şi lovituri accidentale va fi cap de afiş pe lista cu specificaţii Galaxy Note III. Ecranul ce ar trebui să măsoare 5.9 inch în diagonală renunţă la substratul din sticlă în favoarea unui film din plastic flexibil, pe care este imprimată o matrice de tip AMOLED cu rezoluţie 1920 x 1080 pixeli.

Din păcate sursa nu menţionează dacă scutul de protecţie al ecranului, realizat în mod normal din sticlă minerală de tip Gorilla Glass, imită flexibilitatea acestuia sau rămâne o componentă vulnerabilă ce trebuie înlocuită în caz de accidente.

Lăsând la o parte tipul ecranului, Galaxy Note III are toate şansele să calce pe urmele predecesorului său, modelul Galaxy Note II, ajungând pe lista de cumpărături a multor utilizatori interesaţi de modele smartphone premium.

Pentru scopul propus, Galaxy Note III pune la dispoziţie o platformă hardware în stil Galaxy S 4, cu chipset Exynos 5 Octa şi 2 GB memorie RAM, cuplate unui acumulator de capacitate mare. În lista specificaţiilor s-ar putea afla şi o cameră foto de 8 MP, cu funcţie de filmare Full HD.

Cu sau fără ecran care nu se sparge, noul smartphone Galaxy Note III este aşteptat sub lumina reflectoarelor în perioada 6 – 11 septembrie, cu ocazia expoziţiei IFA 2013 organizată la Berlin.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult