Galaxy S4 Google Edition, un Galaxy S4 cu aromă Google Nexus

Galaxy S4 Google Edition, un Galaxy S4 cu aromă Google Nexus

Google pregăteşte o surpriză pentru fanii seriei de telefoane Google Nexus, dar nu cea pe care o aşteptam cu toţii. Aparent, la evenimentul Google I/O ce se va desfăşura în orele următoare nu va fi prezentat un nou smartphone Nexus, ci un produs cu potenţial şi mai mare de succes.

Telefonul Galaxy S4 ar putea avea şi o versiune cu semnătura Google

Deşi lăsat momentan în afara programului Google Nexus, Samsung rămâne în legături strânse cu partenerii din Mountain View, lansând o variantă personalizată a modelului smartphone Galaxy S4.

Noul Galaxy S4 Google Edition va fi livrat cu o versiune complet neatinsă de Android, similară celor folosite pentru seria de telefoane Nexus, iar în viitor va avea parte de un tratament privilegiat din partea Google, primind acces timpuriu la cele mai recente actualizări software. Din păcate, versiunea exactă de Android pregătită pentru lansarea de astăzi nu este cunoscută.

Chiar dacă nu poartă eticheta Nexus, lansarea modelului Galaxy S4 Google Edition prezintă beneficii pentru ambele companii, eliminând riscul unei competiţii nesănătoase între modelul Galaxy S4 şi un eventual terminal Nexus produs tot de Samsung. În timp ce Samsung are parte de expunere crescută în piaţă, cu un produs ce va atrage acea categorie de utilizatori care doresc să se bucure de o versiune Android în stare pură şi cu acces timpuriu la actualizări, Google are de câştigat asociindu-şi numele cu un produs al cărui succes este practic asigurat.

Totuşi, nu trebuie să uităm că şi varianta iniţială Samsung Galaxy S4 a fost livrată încă de la lansare cu versiunea Android 4.2.2 Jelly Bean, în timp ce modelul HTC One din tabăra competiţiei a trebuit să se mulţumească cu versiunea Android 4.1.1.

Rămâne de văzut cum vor reacţiona partenerii Google în faţa acestei provocări, ce aduce Samsung – companie care deţine deja aproximativ 40% din ecosistemul Android – într-o poziţie şi mai favorabilă pentru monopolizarea pieţei de produse bazate pe Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult