Galaxy S5 ar putea primi cândva o actualizare: ecran Quad HD de 5,2″, 3 GB RAM şi Snapdragon 805

04.04.2014
Galaxy S5 ar putea primi cândva o actualizare: ecran Quad HD de 5,2

În luna februarie a acestui an, au ieşit la iveală nişte informaţii care ne-au sugerat că viitorul (la acea dată) telefon Samsung Galaxy S5 va fi disponibil în două versiuni hardware, una dintre ele urmând să ofere un ecran cu rezoluţie Quad HD şi hardware mai puternic. Samsung Galaxy S5 a fost anunţat, testat şi va intra în magazine peste o săptămână, însă misteriosul produs cu ecran Quad HD nu şi-a făcut încă apariţia.

În luna ianuarie a acestui an, reprezentaţii Samsung au dezvăluit că lucrează deja la un telefon cu ecran 2K, în timp ce modele 4K sunt în teste. Presupunerea că vom vedea un terminal Galaxy S5 cu ecran Quad HD a fost întărită o lună mai târziu, când în lista online cu scoruri a cunoscutului test AnTuTu s-au strecurat câteva informaţii despre modelul hardware SM-G900R4, care folosea un ecran Quad HD şi 3 GB.

După cum bine ştim, Galaxy S5 a fost anunţat fără vreun ecran 2K, însă dacă noul terminal Samsung nu vă atrage, speranţele nu sunt pierdute. Conform unor informaţii noi care şi-au făcut apariţia în cadrul listei rezultatelor unui alt test celebru disponibil pe platforma Android, GFXBench, modelul este în continuare testat.

Conform noilor date, misteriosul terminal Samsung  are un nume de cod schimbat: G906S. Acesta foloseşte un procesor Qualcomm Snadragon 805, deci oferă patru nuclee Krait 450 cu frecvenţe de 2,5 GHz şi noul nucleu Adreno 420, 3 GB de memorie RAM, o cameră foto cu senzor de 16 MP, 32 GB de memorie internă şi un ecran de 5,2” cu rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli.

În acest moment nu există nici o informaţie concretă care să ne lămurească natura acestui telefon. Anul trecut, Samsung a actualizat modelul Galaxy S4 cu un procesor mai puternic Snapdragon 800 la circa şase luni de la lansarea modelului original, misteriosul G906S putând fi o actualizare similară pentru actualul model Galaxy S5. Când, cum şi unde, sunt deocamdată întrebări fără răspuns.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News