Galaxy S7 Active are probleme cu rezistenţa la apă

11.07.2016
Galaxy S7 Active are probleme cu rezistenţa la apă

Toate modelele de smartphone-uri lansate sub sigla Galaxy S7 de la Samsung sunt garantate pentru rezistenţă la apă timp de 30 de minute. Dintre toate, modelul S7 Active ar părea cel mai rezistent la prima vedere, în special datorită construcţiei din materiale mai rezistente şi campaniilor de marketing care sugerează că acesta ar putea fi telefonul perfect pentru sportivi. Testele spun însă o altă poveste, sugerând că S7 Active nu se încadrează în normele impuse de certificarea IP68.

Consumer Reports, o entitate imparţială care se ocupă cu testarea unei plaje largi de dispoztive, de la smartphone-uri la maşini şi chiar electrocasnice, a testat Galaxy S7 Active de două ori pentru rezistenţă la apă şi a constatat că în nicio situaţie acest model nu a supravieţuit. Testarea constă în scufundarea dispozitivului într-un recipient cu apă presurizat pentru a simula o adâncime de 1,5m timp de 30 de minute. Acestea sunt specificaţiile pentru care un dispozitiv primeşte certificare IP68, pentru rezistenţă la apă şi praf timp de 30 de minute.

Rezultatele testelor descriu un dispozitiv care abia mai funcţionează, cu display-ul afectat grav de infiltrarea de apă, afişând linii verzi pe o mare parte din suprafaţă, touchscreen care nu mai răspunde la comenzi şi camere foto cu apă sub lentile. Cel de-al doilea model a devenit aproape inoperabil, acesta intrând într-un ciclu nesfârşit de repornire. Şi acesta avea apă în lentilele camerelor foto, cât şi în locaşul pentru cartela SIM. Niciunul dintre modelele testate de Consumer Reports nu au mai putut fi întoarse într-un stadiu operabil după aceste teste.

Samsung susţine că a primit puţine plângeri din partea fanilor referitoare la această problemă şi că toţi cei care s-au plâns erau acoperiţi de garanţie pentru aceste dispozitive. Compania recunoaşte că ar putea fi o problemă cu anumite modele şi că va investiga intern pentru a afla cauza problemei. Cel mai probabil este vorba despre o problemă la unul dintre paşii procesului de asamblare. Comparativ, atât Samsung Galaxy S7, cât şi S7 edge au trecut cu brio acelaşi test realizat de Consumer Reports.

Citeşte şi Cât de rezistent este noul Galaxy S7 Active, comparat modelului standard Galaxy S7 (VIDEO)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult