Galaxy S7 ar putea folosi chipset-uri Qualcomm în anumite regiuni

Galaxy S7 ar putea folosi chipset-uri Qualcomm în anumite regiuni

Samsung încă promovează puternic seria de telefoane Galaxy S6, însă în câteva luni acestea vor fi înlocuite cu S7, despre care începem să auzim din ce în ce mai multe noutăţi. Cele mai noi informaţii neconfirmate vorbesc despre procesorul telefonului, care ar putea fi diferit în funcţie de regiunea în care va fi comercializat, asemeni modelelor care au precedat seria S6. Producătorul care va oferi procesoarele pentru o parte din lotul S7 va fi din nou Qualcomm.

 Samsung preferă să includă în variantele de top ale smartphone-urilor sale procesoare proprietare Exynos, care de obicei sunt cele mai performante de pe piaţă la momentul lansării. S7 nu se va abate de la această tradiţie, însă va apela şi la Qualcomm pentru o parte din terminale. În timp ce smartphone-urile comercializate în Europa şi Asia vor veni cu chipset Samsung, cele care vor fi vândute în magazinele din Statele Unite şi China vor folosi Snapdragon 820. În teorie, toate modelele de Galaxy S7 vor avea performanţă similară, în ciuda hardware-ului diferit.

Această înţelegere va fi benefică ambelor companii, întrucât Qualcomm va produce multe dintre chipset-urile Snapdragon 820 în fabricile Samsung. Utilizarea a două modele diferite de procesoare nu este o noutate pentru seria Galaxy S de la Samsung, fiind o strategie care a funcţionat foarte bine în trecut. Cea mai nouă situaţie în care Samsung a recunoscut că foloseşte piese diferite în funcţie de regiune a fost în cazul lui Galaxy S6, care foloseşte diverse modele de senzori foto, în funcţie de regiunea în care se comercializează.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult