Galaxy S7, dezasamblat – cum arată cel mai scump telefon Samsung la interior

04.03.2016
Galaxy S7, dezasamblat - cum arată cel mai scump telefon Samsung la interior

Zgâriat cu lama unui cutter şi „torturat” cu flacăra unei brichete, Samsung Galaxy S7 intră acum la autopsie, dezvăluind şi ultimele secrete păstrate în carcasa cu finisaje de lux.

După ce am aflat că sistemul de răcire cu lichid nu prea conţine lichid in sensul tradiţional, ci un gaz volatil care dispare imediat ce ai perforat tubul din cupru dispus pe lungimea carcasei, acum este timpul să vedem exact care sunt componentele electronice din care este asamblat un telefon Galaxy S7.

În cazul de faţă, sub heatpipe-ul din cupru folosit pentru disiparea căldurii se ascunde un chipset Qualcomm Snapdragon 820 realizat folosit procesul de fabricaţie pe 14nm, alăturat unui chip de 4GB memorie RAM LPDDR4 produs de Hynix.

Un alt subansamblu ce stârneşte interesul este camera foto. Aceasta nu a putut fi identificată cu exactitate folosind informaţiile lăsate la vedere, dar potrivit zvonurilor avem în faţă un modul Sony, anume vârful de gamă IMX260, conţinând un senzor de imagine cu tehnologie Exmor R şi nu Exmor RS cum găsim în mod uzual la dispozitive smartphone. Acest ultim detaliu sugerează că performanţele foto oferite de noul Galaxy S7 s-ar putea apropia de nivelul unui aparat foto DSLR.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult