Galaxy S7, pregătit cu o carcasă din aliaj de magneziu

21.09.2015
Galaxy S7, pregătit cu o carcasă din aliaj de magneziu

Galaxy S7, următorul smartphone high-end de la Samsung, ar putea fi livrat într-o carcasă cu design complet nou, realizată dintr-un aliaj de magneziu. Informaţia lansată din surse apropiate companiei sud-coreene ar avea la bază mostre de carcasă produse în fabricile partenere Samsung.

Astfel, şasiul din aluminiu folosit pentru modelul Galaxy S6 ar urma să fie abandonat pentru o construcţie integral metalică. Dacă la modelul Galaxy S6 doar şasiul carcasei era confecţionat din metal, spatele carcasei având aplicat un scut din sticlă, Galaxy S7 ar putea fi primul vârf de gamă Samsung cu o construcţie integral metalică.

Aparent, aliajul de magneziu a fost ales în locul aluminiului pentru atributele sale de material uşor şi durabil. Potrivit sursei citate, noua carcasă din magneziu ar urma să fie de 2.8x mai rezistentă decât cea din aluminiu folosită la actualul vârf de gamă şi cu 65% mai uşoară.

Un alt avantaj în favoarea folosirii unei carcase integral metalică este mai buna disipare a căldurii generate componentele electronice aflate la interior, telefonul mobil încălzindu-se mai puţin.

Samsung Galaxy S6

Momentan, fără o un calendar de lansare clar stabilit, Galaxy S7 este aşteptat să fie prezentat oficial în prima jumătate a anului 2016, lăsând timp suficient pentru dezvăluiri şi publicarea mai multor imagini cu noul design de carcasă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult