Galaxy S7 şi LG G5 nu oferă suport pentru o caracteristică importantă oferită de Android 6.0

Samsung Galaxy S7 şi LG G5, smartphone-urile care au furat show-ul la Mobile World Congress 2016, nu dispun de suport pentru o caracteristică importantă introdusă de Google în Android 6.0 Marshmallow. Adoptable Storage poate uni memoria telefonului şi cea disponibilă pe cardul microSD într-o singură partiţie. Practic, utilizatorul nu mai este întrebat ce mediu de stocare doreşte să folosească atunci când, de exemplu, descarcă fişiere de pe internet, deoarece cele două funcţionează ca un tot unitar.

Adoptable Storage elimină o problemă cu care se confruntau terminalele cu capacitate de stocare internă redusă, de 8-16 GB: lipsa spaţiului pentru aplicaţii. Deşi multe modele de smartphone-uri cu capacitate de stocare internă redusă dispun de slot pentru card microSD, sunt aplicaţii de mari dimensiuni care nu pot fi mutate pe memoria externă.  De exemplu, unele aplicaţii de streaming de muzică nu pot fi mutate pe card, iar utilizatorul este nevoit să descarce offline playlisturile în memoria telefonului.

Samsung a decis să nu folosească Adoptable Storage pe Galaxy S7 deoarece în acest fel cardurile microSD nu mai pot fi mutate dintr-un telefon în altul. Utilizatorii de Android 6.0 trebuie să aleagă, atunci când introduc mediul de stocare externă, dacă doresc ca acesta să fie în „portable mode” sau în „internal storage mode”. În primul caz, Adoptable Storage nu funcţionează.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat