Galaxy S7 şi S7 Edge, mai scumpe decât modelele iPhone competitoare?

15.02.2016
Galaxy S7 şi S7 Edge, mai scumpe decât modelele iPhone competitoare?

La fel ca rivalul Apple, Samsung are o lungă istorie cu lansarea de modele smartphone cu preţuri supraevaluate, strategia dovedindu-se foarte profitabilă mai ales cu versiunile ˝Mini„ ale top-urilor de gamă Galaxy S, pentru care imaginea de brand face mai mult decât hardware-ul oferit. Nu la fel de bine stau lucrurile la gama high-end, unde lansarea modelului S6 Edge cu preţul de 850 euro a fost urmată de vânzări mult sub aşteptări.

Cu aşa un parcurs, am crede că lecţia a fost deja învăţată, însă ultimele zvonuri poziţionează seria Galaxy S7 aproape la acelaşi nivel de preţ. Potrivit unei liste furnizată de surse apropiate companiei sud-coreene, cel mai mic preţ la care va putea fi comandat modelul standard Galaxy S7 cu 32 GB memorie internă este 699.99 euro, versiunea Galaxy S7 edge primind preţul de 799,99 euro.

Galaxy S7 şi S7 Edge, mai scumpe decât modelele iPhone competitoare?

Oferite într-o nouă carcasă rezistentă la apă, telefoanele Galaxy S7 vin echipate fie cu chipsetul octa-core Exynos 8890, sau varianta quad-core Snapdragon 820. Ambele promit un nivel de performanţă similar, cu un uşor avantaj în benchmark-uri pentru chipset-ul Samsung dar potenţial pentru o experienţă mai bună în aplicaţii cu soluţia Qualcomm, ajutată cu un design de procesor mai eficient.

Noua listă de preţuri confirmă şi câteva specificaţii esenţiale, cum ar fi folosirea unui ecran de 5.1˝ şi acumulator de 3000 mAh pentru modelul standard Galaxy S7, respectiv ecran 5.5˝ şi acumulator de 3600 mAh pentru varianta S7 Edge cu ecran curbat. De asemenea, este confirmată şi prezenţa slot-ului pentru card microSD, suportând capacităţi de până la 200GB.

Venit ca un premiu de consolare, cei care se grăbesc să achiziţioneze la pre-comandă un exemplar Galaxy S7 sau S7 Edge ar urma să fie recompensaţi cu un headset Gear VR, economisind astfel suma de aproximativ 100 euro, ce ar fi plătită la achiziţionarea acestui accesoriu în mod separat.

Potrivit aşteptărilor, Samsung va prezenta noua serie Galaxy S7 în cadrul unui eveniment UNPACKED programat pentru 21 februarie, sau 11 martie ca alternativă, oferta de achiziţie la precomandă cu headset-ul VR inclus ca accesoriu gratuit urmând să fie disponibilă chiar din ziua lansării.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult