Galaxy S7 – specificaţii neoficiale şi imagini cu designul de carcasă

05.01.2016
Galaxy S7 - specificaţii neoficiale şi imagini cu designul de carcasă

Galaxy S7 este tot mai aproape de lansare, unele zvonuri indicând un posibil anunţ oficial pentru finalul acestei luni. Între timp, noi dezvăluiri vin să confirme principalele specificaţii Galaxy S7, cât şi o dotare în plus pe care fanii seriei o aşteptau de multă vreme.

Astfel, potrivit informaţiilor furnizate de surse apropiate companiei, Samsung va oferi noile modele Galaxy S7 şi S7 edge în carcase protejate de apă şi praf, conform standardului IP67. Mai mult decât atât, cele două vârfuri de gamă primesc slot microSD, utilizatorii putând suplimenta cu până la 200 GB memoria internă a dispozitivului.

În timp ce modelul standard Galaxy S7 păstrează ecranul cu diagonală 5.1˝ folosit de predecesorul Galaxy S6, varianta Galaxy S7 primeşte un ecran de 5.5˝ mai spaţios, compensând astfel pentru marginile curbate. Ambele variante Galaxy S7 folosesc tehnologie Super MOLED, ecranul suportând rezoluţia 1440×2560.

Confirmată şi cu o presupusă captură de ecran obţinută de pe un exemplar Galaxy S7 prototip, configuraţia este centrată în jurul noului chipset Snapdragon 820 de la Qualcomm, ale cărui specificaţii sunt deja cunoscute în detaliu. În funcţie de regiunea unde este comercializat, Galaxy S7 ar putea folosi şi implementarea Exynos 8 Octa 8890. Produs chiar de Samsung, chipsetul dispune de CPU octa-core hibrid, compus dintr-un modul quad-core la 2.3GHz şi încă unul cu frecvenţa de 1.6GHz, optimizat pentru folosirea eficientă a bateriei. Ambele variante Galaxy S7 vor dispune de 4GB memorie RAM şi 32GB sau 64GB memorie internă. Momentan, existenţa unei variante cu 128GB memorie internă nu a putut fi confirmată.

Samsung Galaxy S7 primeşte un acumulator de 3000 mAh, iar varianta S7 edge se alege cu un acumulator de 3600 mAh, compensând astfel pentru ecranul mai mare. Spre comparaţie, seria Galaxy S6 a primit acumulatori de 2550 şi 2600 mAh, cu rezultate dezamăgitoare în testele de autonomie. În ciuda capacităţii mărite, telefoanele Galaxy S7 vor putea fi încărcate în modul wireless în aproximativ două ore.

Ajungând la camera foto, alegerea unui senzor de 12MP (faţă de 16MP la Galaxy S6) ar putea fi interpretată ca un compromis, însă decizia ar putea avea beneficii pentru calitatea imaginii, mai ales în condiţii de lumină slabă.

În lipsa oricăror dezvăluiri prin canalele oficiale, cele prezentate mai sus rămân deocamdată la stadiul de zvonuri. Potrivit unor informaţii publicate în presa sud-coreeană, Samsung va anunţa seria Galaxy S7 spre finalul acestei luni, urmând ca evenimentul de lansare oficial să fie programat o lună mai târziu, în deschiderea expoziţiei MWC 2016, organizată la Barcelona în perioada 22 – 25 februarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult