Galaxy S8 Active, apărut în noi poze-spion

24.07.2017
Galaxy S8 Active, apărut în noi poze-spion

Aşteptat să fie prezentat oficial în curând, Galaxy S8 Active este un smartphone cu hardware aproape identic modelului de bază, însă adăpostit într-o carcasă mult mai rezistentă. Vorbim despre un chipset Snapdragon 835 de la Qualcomm, cu opt nuclee, 4 GB memorie RAM şi cu scoruri de performanţă similare modelului Galaxy S8 deja lansat.

Având în vedere construcţia din sticlă curbată a lui Galaxy S8, testele de rezistenţă au evidenţiat o vulnerabilitate destul de mare, dispozitivul ieşind aproape de fiecare dată „şifonat” atunci când este scăpat pe ciment. Astfel, Galaxy S8 Active ar putea fi un bun compromis pentru cei care se ştiu predispuşi la accidente.

Imposibil de adaptat la carcasa unui smartphone destinat folosirii în condiţii potrivnice echipamentelor electronice, ecranul curbat întâlnit la Galaxy S8 a cedat locul unuia de tip plat, care însă păstrează rata de aspect 18.5:9. În loc de sticlă, ecranul este protejat sub un scut din policarbonat care nu se fisurează la contactul cu obiecte dure. Din păcate asta înseamnă că pentru a ţine departe zgârieturile este necesară aplicarea unei folii pentru ecran.

Mult mai groasă decât la modelul standard, rama laterală din polimer ar trebui să preia fără probleme chiar şi impactul unei căzături pe ciment, în timp ce şasiul metalic împiedică îndoirea carcasei.

Ajutat cu un acumulator de 4000 mAh şi ecran mai mic, Galaxy S8 Active ar trebui să oferă autonomie considerabil mai bună decât originalul Galaxy S8, cel din urmă folosind un acumulator de 3000mAh.

Cel puţin în cazul prototipului surprins în imagini, Galaxy S8 Active pare să nu includă funcţia Aqua mode, utilă pentru obţinerea de poze şi clipuri video sub apă. Suportul ar putea să fie însă adăugat în versiunea retail a produsului.

Element de noutate la un dispozitiv din seria Galaxy Active, tasta Active Key prezentă pe lateralul carcasei deserveşte acum serviciul de asistenţă prin comandă vocală, Bixby.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult