Galaxy S8 apare într-un clip video şi în baza de date Geekbench [VIDEO]

06.03.2017

Mai sunt doar câteva săptămâni până când Samsung va prezenta în mod oficial Galaxy S8 şi S8+, însă deja au început să apară mai multe imagini neoficiale cu dispozitivul pe internet. Cel mai nou „leak” include un clip video de câteva secunde în care putem vedea un model de test marcat corespunzător, care arată identic cu cele prezentate în fotografiile spion de săptămânile trecute. Odată cu noile imagini în mişcare cu Galaxy S8, avem şi primele teste de performanţă, efectuate prin intermediul Geekbench.

Despre Galaxy S8 nu prea avem prea multe lucuri de spus faţă de ce am văzut anterior. Se pare că terminalul de mărime „normală” va integra un display mult mai mare în acelaşi corp de dimensiuni reduse, graţie noului „Infinity Display”, care va avea o ramă vizibilă doar sus şi jos, lateralele fiind aproape lipite de rama metalică. De asemenea, butoanele fizice de sub display au fost înlocuite cu butoane virtuale, iar senzorul de amprentă a fost mutat lângă camera foto de pe spatele telefonului.

La capitolul performanţă, listarea de pe Geekbench prezintă un Galaxy S8+ echipat cu chipset MSM8990, mult aşteptatul Snapdragon 835 de la Qualcomm. Acesta beneficiază de 8 nuclee tactate la 1,9 GHz, 4 GB memorie RAM, şi o performanţă multicore care depăşeşte orice alt smartphone lansat până în prezent. Deşi în aplicaţii Single Core, Snapdragon 835 pare să fie mai lent decât chipset-ul A10 Fusion de la Apple, în aplicaţii Multi-Core acesta pare să îl depăşească fără probleme. Scorurile sunt de 1929 puncte pentru un singur fir de execuţie şi de 6084 pentru fire multiple. Chipset-ul Apple se laudă însă cu aproximativ 3400 puncte pentru Single Core şi 5700 pentru Multi-Core. Diferenţa este că Apple foloseşte un chipset dual-core la 2,3 GHz, în timp ce Samsung va apela la unul octa-core la 1,9 GHz.

Probabil că nu va mai dura mult până când vom primi detalii despre performanţa noilor Samsung Galaxy S8 şi S8+ care vor fi livrate cu chipset-uri Exynos. În general, compania coreană a adus în România terminale echipate cu chipset-urile proprii, deci este posibil ca modelul testat acum pe Geekbench să nu reflecte perfromanţa pe care o vom primi de la terminalele pe care le vom găsi în magazinele autohtone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult