Galaxy S8 ar putea fi lansat în luna aprilie, echipat cu acumulatori produşi de LG

Galaxy S8 ar putea fi lansat în luna aprilie, echipat cu acumulatori produşi de LG

Prins între nevoia de a livra cât mai rapid un produs care să umple golul rămas după retragerea vârfului de gamă Note 7 şi riscul unui nou eşec cauzat de testarea insuficientă înaintea lansării, Samsung pare să aleagă calea mai sigură, amânând lansarea Galaxy S8 până în luna aprilie 2017.

Dacă primele zvonuri indicau pregătirea unei lansări oficiale în cadrul expoziţie Mobile World Congress 2017, organizată în intervalul 27 februarie – 2 martie la Barcelona, noi informaţii înaintează posibilitatea ca Samsung să lanseze Galaxy S8 în cadrul unui eveniment dedicat, organizat la New York în cursul lunii aprilie.

Dorind să elimine orice îndoială privind siguranţa acumulatorilor cu care vor fi echipate noile telefoane Galaxy S8, Samsung ar fi renunţat parţial la serviciile propriei divizii de acumulatori Samsung SDI în favoarea unei soluţii livrată de LG Chem Ltd, care devine unul dintre furnizorii principali de acumulatori pentru Galaxy S8. Potrivit dezvăluirilor făcute de o sursă apropiată companiei sud-coreene, probabilitatea semnării unui contract între Samsung şi compania LG Chem Ltd pentru furnizarea de acumulatori este în acest moment de peste 90%.

Totuşi, trebuie spus că nu doar acumulatorii fabricaţi de Samsung SDI au fost la sursa cazurilor de incendiere raportate la telefoanele Galaxy Note7, probleme similare fiind raportate şi pentru loturile de produse echipate cu acumulatori proveniţi de la furnizorul Amperex Technology. Acest aspect indică mai degrabă spre designul telefoanelor Note7, care ar fi putut cauza defectarea acumulatorilor prin expunerea la condiţii improprii de exploatare.

Cert este că inginerii Samsung par dispuşi la orice măsură pentru a evita apariţia unor probleme similare şi în viitor. Într-o veste mai puţin bună, calitatea crescută ar putea veni cu un preţ pe măsură, semnificativ mai mare decât la actuala serie Galaxy S7.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult