Galaxy S8 este produsul cu cel mai bun ecran din lume, potrivit specialiştilor DisplayMate

05.04.2017
Galaxy S8 este produsul cu cel mai bun ecran din lume, potrivit specialiştilor DisplayMate

Potrivit testelor Display Mate, Galaxy S8 oferă cel mai bun ecran de pe piaţă, impresionând în privinţa fidelităţii culorilor şi claritatea imaginii în ansamblu.

Adresat utilizatorilor exigenţi, vârful de gamă Galaxy S8 a primit cel mai bun ecran OLED realizat până acum de Samsung. Testat în versiunea standard cu ecran de 5.8” şi rezoluţie 2960 x 1440 pixeli, Galaxy S8 a impresionat cu suportul pentru redarea imaginii la nivel de sub-pixel. Practic, fiecare sub-pixel roşu, verde şi albastru folosit pentru compunerea unui pixel este adresabil în mod independent, ecranul instalat pe telefoanele Galaxy S8 părând astfel să aibă o claritate de până la trei ori mai mare decât am aştepta de la un ecran obişnuit cu rezoluţie similară.

Mai mult decât atât, sub-pixelii aflaţi în componenţa fiecărui pixel au forme şi dimensiuni diferite, cei albaştrii având suprafaţa cea mai mare. Sub-pixelii de culoare albastru şi roşu urmează forma unui diamant şi sunt aliniaţi la unghi de 45°, ajutând reprezentarea mai clară a elementelor grafice care includ linii verticale, orizontale, sau în diagonală.

Galaxy S8 este şi primul smartphone care primeşte certificare Mobile HDR Premium din partea UHD Alliance, atestând capacitatea sa de a reda nativ imagini şi conţinut video HDR.

Printre caracteristicile ce au impresionat la noul ecran OLED avem şi luminozitatea maximă de 1020 nits, cu 17% mai mult decât întâlnim la telefoanele din seria Galaxy S7.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult