Galaxy S8 şi S8+ sunt setate din fabrică la rezoluţie Full HD+

31.03.2017
Galaxy S8 şi S8+ sunt setate din fabrică la rezoluţie Full HD+

Galaxy S8 şi S8+ au fost prezentate oficial miercuri seară în cadrul unui eveniment susţinut la New York, iar ieri, telefonul a fost prezent şi în cadrul unui eveniment la Bucureşti. În timp ce noile flagship-uri au fost prezentate cu display-uri WQHD+, acestea funcţioneaza implicit la o rezoluţie mai mică, probabil pentru a ajuta la îmbunătăţirea autonomiei. Cei care îşi doresc să beneficieze de toţi pixelii panourilor, vor putea însă să crească rezoluţia la cea nativă.

Această decizie din partea Samsung este cel puţin ciudată, însă deloc o surpriză. Încă de când a început să testeze actualizarea Nougat pentru Galaxy S7, compania a setat rezoluţia implicită pe acest model la Full HD. Meniul de setări oferă posibilitatea de a creşte rezoluţia înapoi la WQHD, sau poate să scadă şi mai mult, la HD clasic (720p), în cazul în care se doreşte un consum de energie cât mai mic.

Cu display-uri de 5,8, respectiv 6,2” şi densitate de 570 şi 529 ppi, compatibilitate cu standardul HDR şi luminozitate mare, este destul de clar că s-au investit multe ore de cercetare şi dezvoltare în aceste panouri. De altfel, rezoluţia înaltă este unul dintre atuurile seriei Galaxy S8, iar funcţionarea la o valoare mai mică ar putea avea efecte negative asupra experienţei de utilizare. Tot ce trebuie să ţineţi minte atunci când cumpăraţi un S8, sau faceţi update la S7 este să setaţi telefoanele la rezoluţia WQHD+ în cazul în care vi se pare că rezoluţia Full HD nu este de ajuns.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult