Galaxy S8 va folosi recunoaşterea facială ca metodă de autentificare. Suportă filmare la 1000 cadre pe secundă

17.03.2017
Galaxy S8 va folosi recunoaşterea facială ca metodă de autentificare. Suportă filmare la 1000 cadre pe secundă

Pe măsură ce ne apropiem de lansarea oficială, Galaxy S8 cedează tot mai multe secrete, începând de la aspectul exterior, dotările hardware şi până la funcţii software cu totul noi pentru produsele Samsung.

După ce am aflat despre noul ecran AMOLED cu tehnologie 3D Touch, a venit momentul să descoperim şi senzorii adăugaţi deasupra acestuia, oferind funcţie de recunoaştere facială şi de scanare a irisului.

Tehnologie nu tocmai nouă pentru dispozitivele cu sistem Android, recunoaşterea facială este privită cu neîncredere, fiind considerată mai puţin sigură şi inconsistentă în rezultatele oferite decât senzorul de amprente. Samsung propune însă o abordare diferită: folosirea tehnologiilor de recunoaştere facială împreună cu funcţia de scanare a irisului, prezentă pentru scurt timp la seria de telefoane Galaxy Note5, între timp retrase din circulaţie.

O altă caracteristică prin care Samsung încearcă să diferenţieze Galaxy S8 de competiţie este funcţia de filmare cu încetinitorul, suportată pe seria iPhone 7 până la o viteză de 180 cadre pe secundă. Potrivit zvonurilor, Galaxy S8 ar urma să suporte filmare slow-motion până la viteza de 1000 cadre pe secundă. Însă recordul nu este atât de impresionant pe cât pare, actualul model Xperia XZ Performance, dezvăluit de Sony la MWC 2017, poate filma cu până la 960 cadre pe secundă folosind rezoluţia 720p. Performanţa ar putea fi atinsă însă la rezoluţia 1080p, folosind chiar un senzor de imagine produs de Sony. Anunţat deja, acesta suportă o rezoluţie de 21.12MP şi include un buffer de memorie DRAM, permiţând găzduirea temporară a fluxului video până când secvenţa rezultată este transferată integral în memoria dispozitivului.

Mai multe informaţii am putea afla pe cale oficială, de la evenimentul de lansare aşteptat peste mai puţin de două săptămâni.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult