Galaxy S9 ar putea să nu depăşească Galaxy S8 în privinţa numărului de precomenzi

06.03.2018
Galaxy S9 ar putea să nu depăşească Galaxy S8 în privinţa numărului de precomenzi

Lansat mai devreme decât modelul de anul trecut şi prezentat cu mult entuziasm de oficialii companiei, Samsung Galaxy S9 ar putea să nu fie chiar la nivelul aşteptărilor, dacă ne luăm după numărul de precomenzi obţinute până acum.

În ciuda optimismului emanat de oficialii Samsung, Galaxy S9 şi versiunea S9 Plus nu par să depăşească seria Galaxy S8 în privinţa numărului de pre-comenzi, punând sub semnul întrebării parcursul noului vârf de gamă. Ce-i drept, timpul scurs între anunţul de lansare şi debutul campaniei de precomandă este mai scurt decât la modelul S8, existând posibilitatea ca potenţialii cumpărători să nu fi avut suficient timp pentru a „digera” informaţiile prezentate.

Posibilitatea unui semi-eşec este însă susţinută şi de surse din rândul operatorilor de telefonie mobilă, care ar fi dezvăluit că interesul cumpărătorilor faţă de Galaxy S9 este la un nivel mai redus decât a fost observat la modelul anterior.

Spre comparaţie, Galaxy S8 şi S8 Plus au zdrobit recordurile anterioare obţjnând 550.000 precomenzi în primele două zile de la debutul oficial, mai mult decât dublu faţă de Galaxy Note7 şi de peste 5 ori mai mult decât Galaxy S7 (100.000 precomenzi).

Numărul exact de precomenzi obţinute cu Galaxy S9 nu este cunoscut, însă un eventual eşec ar pune la îndoială capacitatea noului produs de a domina piaţa smartphone în perioada imediat următoare. Din fericire pentru Samsung, nici Apple nu a avut parte de un parcurs prea strălucit cu iPhone X, compania fiind nevoită să reducă la jumătate volumul de producţie plănuit iniţial.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult