Galaxy S9 primeşte IntelligentScan, o versiune superioară a funcţiei de recunoaştere facială

29.01.2018
Galaxy S9 primeşte IntelligentScan, o versiune superioară a funcţiei de recunoaştere facială

Apărut în urma unui competitor redutabil cum este iPhone X, Galaxy S9 trebuie să pluseze cu tehnologii şi mai sofisticate, una dintre acestea fiind IntelligentScan, a alternativă la tehnologia Face ID oferită de Apple.

Potrivit indiciilor scoase la iveală în ultima versiune a aplicaţiei Settings livrată de Samsung pentru telefoanele Gaxlaxy S, printre opţiunile disponibile pentru securizarea telefoanelor Galaxy S9 şi S9+ se va regăsi şi o funcţie numită IntelligentScan.

Descrierea ataşată menţionează folosirea combinată a senzorului de scanare a irisului şi camera foto cu tehnologie infraroşu, rezultatul fiind o mai bună detecţie facială şi rezultate consistente chiar şi în condiţii potrivnice, cum ar fi iluminare ambiantă prea puternică sau insuficientă.

Detaliile exacte nu sunt cunoscute, însă este posibil ca funcţia IntelligentScan să decidă selecţia automată a celei mai potrivite metode de autentificare. Spre exemplu, atunci când privim telefonul de aproape este preferat sistemul de scanare a irisului, lăsând recunoaşterea facială ca alternativă pentru situaţiile când prima metodă de autentificare nu reuşeşte.

Samsung va lansa oficial seria de telefoane Galaxy S9 şi S9 Plus în cardul unui eveniment de presă programat pentru data de 26 februarie, urmând ca disponibilitatea în magazine să fie asigurată nu mai târziu de jumătatea lunii martie 2018.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult