Galaxy X ar putea fi primul smartphone Samsung cu ecran pliabil

Galaxy X ar putea fi primul smartphone Samsung cu ecran pliabil

Subiect de zvonuri timp de mai multe luni, noul smartphone ar urma să intre curând în faza de testare cu versiuni prototip funcţionale, produsul finit ajungând pe rafturile magazinelor sub numele Galaxy X, la începutul anului viitor.

Produs într-o serie imitată, noul smartphone va putea fi pliat la fel ca vechile telefoane cu clapetă, însă „balamaua” va fi dispusă pe verticală, încât dispozitivul să poată oferi mai mult spaţiu de afişare pe orizontală.

Potrivit dezvăluirilor făcute din surse apropiate furnizorilor Samsung, componentele necesare pentru fabricarea noului smartphone au fost comandate deja, însă nu este clar dacă Samsung plănuieşte comercializarea acestei prime serii cu volum redus, sau doreşte numai evaluarea designului folosit fără a risca un eventual eşec la scară mare.

Din punct de vedere al construcţiei, Samsung Galaxy X ar urma să folosească două ecrane, fiecare instalat separat în propria jumătate de carcasă. Chiar dacă nu este soluţia ideală, designul ales evită anumite limitări specifice actualei generaţii de ecrane OLED, care nu pot fi îndoite decât păstrând o curbură destul de largă, compromiţând ergonomia dispozitivului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult