Gionee M5, un smartphone cu două baterii garantat pentru 4 zile de folosire intensivă

Gionee M5, un smartphone cu două baterii garantat pentru 4 zile de folosire intensivă

Smartphone obişnuit şi acumulator extern pentru compensarea autonomiei slabe? De ce nu un smartphone care să conţină doi acumulatori în acelaşi pachet, comutaţi automat fără a apela la cabluri şi accesorii voluminoase?

Gionee M5, un smartphone cu două baterii garanta pentru 4 zile de folosire intensivă

Recunoscând problemele cu care se confruntă cei care folosesc smartphone-ul în mod intensiv, producătorul chinez Gionee va lansa modelul M5, un smartphone performant prevăzut cu doi acumulatori, oferind împreună până la 4 zile de utilizare fără griji. Funcţionând în configuraţie hot-swap, acumulatorii descărcaţi pot fi înlocuiţi fără a opri telefonul mobil, utilizatorii având posibilitatea să câştige autonomie suplimentară apelând la acumulatori de rezervă.

Adus în atenţia publicului cu un teaser postat în reţeaua de socializare Weibo, Gionee M5 încă a primit imagine de prezentare sau listă cu specificaţii.

Între timp, un alt producător chinez a prezentat un posibil rival pentru M5. Cu preţ de 290 dolari sau 160 dolari, Innos D6000 este un smartphone cu doi acumulatori de 2480 mAh şi 3520 mAh, împreună oferind o capacitate de 6000 mAh. Ca şi modelul promis de Gionee, noul D6000 permite înlocuirea uneia dintre baterii fără a fi necesară oprirea dispozitivului. Potrivit companiei, Innos D6000 permite 3-5 zile de utilizare intensivă, sau 60 zile în regim stand-by. Odată descărcat, D6000 poate încărca  simultan ambii acumulatori, scurtând semnificativ timpul de aşteptare.

Innos D6000, un smartphone cu doi acumulatori de 2480 mAh şi 3520 mAh

Varianta cu preţ de 290 dolari va fi motorizată de o configuraţie cu chipset octa-core la 1.8GHz (Snapdragon 615), ajutată cu 3GB memorie RAM. Lista cu specificaţii menţionează prezenţa unui ecran de 5.2˝ cu rezoluţie 1080p, suport dual-SIM (conectivitate 4G pe ambele cartele), cameră foto de 16MP cu deschidere F2.2, cameră frontală de 5MP şi conector USB 3.1. Telefonul are dimensiuni 144 × 72.2 × 11.9 mm şi vine echipat cu versiunea Android 5.0. Modelul cu preţ de 161 dolari diferă prin folosirea unei configuraţii cu chipset MediaTek mai puţin costisitor, ajutat cu 2GB memorie RAM.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult