Gionee Marathon M5, smartphone-ul cu două baterii şi autonomie de 4 zile, lansat în afara Chinei

24.11.2015
Gionee Marathon M5, smartphone-ul cu două baterii şi autonomie de 4 zile, lansat în afara Chinei

În timp ce unele companii caută metode de optimizare hardware şi software pentru a extinde durata de utilizare a smartphone-urilor, alte companii pur şi simplu aleg calea mai uşoară. Producătorul Gionee a lansat pe piaţa din India modelul Marathon M5, care promite patru zile de autonomie la o singură încare. Cum poate acest smartphone sî atingă această performanţă? Simplu. Include două acumulatoare de dimensiuni generoase.

Gionee doreşte să ofere un telefon care să nu aibă nevoie de încărcare pentru câteva zile, aşa că  a trebuit să facă compromisuri la mai multe capitole. În primul rând, performanţa telefonului a trebuit limitată. Marathon M5 este un smarrtphone mid-range din punct de vedere al hardware-ului, integrând un chipset MediaTek MT6735 cu procesor quad-core la 1,5 GHz, 2 GB memorie RAM, 16 GB spaţiu de stocare şi locaş pentru card microSD care acceptă capacitate maximă de 128 GB. Display-ul este de asemenea limitat, afişând imagini în rezoluţia 1280 x 720 pixeli, în ciuda dimensiunii de 5,5” în diagonală.

Desigur, cel mai interesant aspect al noului smartphone Gionee este alimentarea cu energie, asigurată de doi acumulatori de câte 3.010 mAh (6.020 în total). Aceştia ar trebui să fie de ajuns pentru a asigura patru zile de utilizare normală, însă există şi o componentă software care poate activa un profil de consum economic când bateria scade la 5% din capacitate. De asemenea, telefonul poate fi folosit pe post de acumulator portabil, oferind o mufă care transportă energia în ambele direcţii.

Noul Marathon M5 de la Gionee a debutat iniţial în China şi pare acum să se extindă şi în alte regiuni. La un preţ de 18000 rupii (aproximativ 271 de dolari), probabil că importul nu ar fi o idee foarte rea pentru cei care au nevoie de un smartphone cu baterie mare şi nu vor să mai aştepte până când acesta ajunge în Europa. Desigur, performanţa vine cu un dezavantaj destul de important: Marathon M5 cântăreşte „doar” 214 grame.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult