Go4News: Acestea sunt caracteristicile pe care oamenii şi le doresc cel mai mult pe smartphone-uri [SONDAJ]

03.10.2016
Smartphone-urile lansate în acest an vin cu camere mai performante, rezistenţă la apă, procesoare mai rapide şi mai multă memorie RAM. Însă niciuna dintre aceste caracteristici nu se află în topul celor mai dorite două specificaţii pe care oamenii le doresc pe noile modele de telefoane inteligente. 
 
Un sondaj realizat de YouGov luna trecută arată că oamenii doresc să vadă inovaţie în primul rând în industria acumulatorilor. Astfel, cea mai dorită caracteristică pe un smartphone este o autonomie mai mare a bateriei (50% dintre bărbaţii chestionaţi şi 42% dintre femei). Pe locul doi se situează un ecran care nu se sparge uşor (21% dintre femei şi 20% dintre bărbaţi).
 
Abia pe locul trei vine rezistenţa la apă, o caracteristică introdusă recent de Apple pe iPhone 7 şi care este prezentă pe din ce în ce mai multe smartphone-uri din categoria high-end.
 
Oarecum suprinzător, „cea mai bună cameră disponibilă” este o dorinţă care apare abia pe locul patru în top.  

Infographic: The Most Wanted Smartphone Features | Statista
You will find more statistics at Statista

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult