Go4News: Huawei Mate 9 Pro va fi lansat cu ecran curbat şi fără jack de căşti

În cazul în care sunteţi în căutarea unui phablet cu display foarte mare şi cu performanţă de top, probabil că ar trebui să aşteptaţi până săptămâna viitoare, când Huawei va dezvălui noile Mate 9 şi Mate 9 Pro. Cele două smartphone-uri pot fi acum admirate în toată splendoarea lor în fotografii neoficiale care au scăpat deja pe internet, iar lista de specificaţii tehnice sugerează că văr fi printre cele mai puternice de pe piaţă.

Evan Blass, celebrul @evleaks de pe Twitter, a publicat pe Venture Beat fotografii de rezoluţie înaltă cu cele două noi phablet-uri de la Huawei: Mate 9 şi Mate 9 Pro. Ambele telefoane vor fi echipate cu hardware de top, însă diferenţele între ele sunt evidente la o privire mai atentă pe listele neoficiale de specificaţii tehnice.

Huawei Mate 9 şi Mate 9 Pro vor fi echipate cu display-uri cu diagonală de 5,9”. În timp ce modelul de bază vine cu un panou Full HD, versiunea Pro este echipată cu un panou curbat AMOLED QHD (2560 x 1440 pixelI). Ambele vor beneficia de noul chipset ultra-performant proprietar HiSilicon Kirin 960 şi vor veni în mai multe versiuni. Cele cu 4 GB memorie RAM vor avea opţiunile de stocare de 64 şi 128 GB, în timp ce versiunea cu 6 GB RAM va beneficia de 256 GB stocare.

Nu este clar dacă va exista versiune cu 6 GB pentru modelul cu ecran Plat, însă zvonurile sugerează că doar modelul Mate 9 Pro, cu ecran QHD în această configuraţie va fi compatibil cu funcţiile Daydream VR de la Google.  Toate modelele Mate 9 vor fi echipate cu un port USB Type-C şi cu un port infraroşu în partea de sus, însă jack-ul de căşti va fi exclusiv variantei cu ecran plat, acesta fiind absent din fotografiile lui Mate 9 Pro. Nu este clar însă care va fi funcţia butonului de sub ecranul modelului Mate 9 Pro, întrucât senzorul de amprentă pentru ambele versiuni este poziţionat sub camera foto de pe spatele dispozitivului.

Nu în ultimul rând, camera foto va folosi un sistem cu doi senzori realizat în parteneriat cu Leica, asemeni Huawei P9, însă acum aceştia sunt dispuşi pe verticală. Nu este însă clar ce îmbunătăţiri va primi această componentă faţă de lansarea din primăvară.

Evenimentul de lansare pentru Huawei Mate 9 este programat pe 3 noiembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult