Go4News: Xiaomi Mi 5s, echipat cu un senzor de amprente „invizibil”, bazat pe ultrasunete

Xiaomi a prezentat noile sale vârfuri de gamă, Xiaomi Mi 5s şi modelul phablet Mi 5s Plus. De interes este însă modelul Mi 5s, care înlocuieşte senzorul biometric tip buton în favoarea unuia care foloseşte tehnologie cu ultrasunete pentru recunoaşterea amprentelor.

Capabil să funcţioneze şi sub apă, cu degete transpirate sau uleioase, noul senzor de amprente poate fi considerat o etapă intermediară, pregătind integrarea sub ecran a funcţiilor de autentificare biometrică. Între timp, senzorul integrat cu tasta Home şi plasat într-un loc clar delimitat sub ecran oferă avantajul unei construcţii mai compacte şi precizie crescută, comparat soluţiilor folosite până acum.

Xiaomi Mi 5s

Chiar dacă nu a preluat senzorul biometric cu ultrasunete, Xiaomi Mi 5s Plus plusează cu nu sistem dual-camera performant.

Ambele dispozitive sunt motorizate de chipsetul Snapdragon 821, funcţionând la frecvenţe mărite comparat implementării Snapdragon 820 folosită cu seria Galaxy S7. În funcţie de bugetul disponibil, cantitatea de memorie RAM poate fi de 3GB, 4GB sau 6GB, respectiv 64 GB sau 128 GB memorie internă.

Xiaomi Mi 5s primeşte un ecran de 5.1”, iar modelul Mi 5 Plus se alege cu un ecran de 5.7” mai spaţios. Ambele variante folosesc rezoluţia 1080p, mai pretenţioasă cu bateria decât cea QHD şi mai puţin costisitoare. În mod surprinzător, printre specificaţiile modelului cu 4 GB memorie RAM este menţionată şi funcţionalitatea „3D Touch”.

Xiaomi Mi 5s Plus

Nu este clar dacă Xiaomi va aduce noua serie smartphone şi în pieţele internaţionale. Pentru comenzile trimise direct magazinelor din China, preţurile sunt de 300 dolari pentru modelul Xiaomi Mi 5s cu 3GB memorie RAM / 64 GB memorie internă, respectiv 344 dolari pentru varianta cu 4GB / 128 GB şi 3D Touch. Modelul Xiaomi Mi 5s Plus poate fi obţinut cu preţul de 344 dolari în variantă cu cu 4GB / 64 GB memorie şi 399 dolari pentru varianta cu 6GB RAM / 128 GB memorie internă. Desigur, la costul de achiziţie se mai adaugă costul transportului şi eventuale taxe vamale aplicate importurilor extracomunitare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult