GOCLEVER Insignia 500 review

21.09.2014
GOCLEVER Insignia 500 review
Prezentare, construcţie, ergonomie

Adus în ţara noastră de compania poloneză GOCLEVER, Insignia 500 este varianta mai ieftină a telefonului Insignia 5X, cu ecran HD în loc de Full HD şi cameră foto de 8MP în loc de 13MP.

GOCLEVER Insignia 500

Prezentare, construcţie, ergonomie

Sosit câteva luni mai târziu, Insignia 500 se prezintă cu un design exterior mai bine finisat, pus în valoare de rama laterală vopsită negru-metalizat şi capacul cu textură cauciucată. Faţa acoperită integral de scutul din sticlă este dominată de ecranul IPS cu diagonală 5″, ajutat cu un set de trei butoane capacitive iluminate la atingere. Deasupra ecranului pot fi întrezărite grila metalică pentru casca audio, camera frontală, respectiv senzorii pentru proximitate şi lumină ambientală. Din păcate Insignia 500 nu oferă şi led-uri de stare, utile pentru semnalizarea notificărilor şi monitorizarea stării de încărcare a bateriei.

Capacul posterior fabricat din plastic este surprinzător de bine fixat de şasiul carcasei, nu flexează şi nu trosneşte la apăsare. Finisajul cauciucat conferă aderenţă bună în palme şi rezistenţă la zgârieturi, însă mascarea urmelor de transpiraţie şi amprente lasă de dorit. Sub capac, cele două slot-uri pentru cartelă SIM sunt accesibile doar după îndepărtarea acumulatorului. Tot aici găsim şi slot-ul microSD, accesibil fără să oprim telefonul.

GOCLEVER Insignia 500 - capacul cu finisaj cauciucat

Insignia 500 oferă un singur buton pentru funcţia Power/Lock, respectiv clapetă pentru volum, ambele poziţionate în dreapta ecranului. Cu formă discretă şi destul de plate, butoanele nu agaţă la introducerea telefonului în buzunar şi opun suficientă rezistenţă la apăsare. Cu toate acestea, recomand configurarea unei comenzi touch (pattern) sau cod pin pentru deblocarea ecranului, butonul amplasat pe lateralul carcasei fiind predispus la apăsare involuntară în timp ce introducem telefonul în buzunar. Deasupra ecranului sunt amplasaţi conectorii microUSB şi audio, ambii fără căpăcele de protecţie împotriva pătrunderii de praf şi umezeală.

Deşi cântăreşte 150 grame şi măsoară 9mm grosime, Insignia 500 reuşeşte totuşi să transmită impresia de supleţe, raportul dintre diagonala ecranului de 5″ şi grosimea carcasei fiind amplificat de marginile înguste, rezultate din folosirea unui capac cu formă uşor concavă.

Inclusă ca dotare standard în pachetul cu accesorii, bateria secundară cu capacitate dublă poate fi folosită pentru a spori considerabil autonomia telefonului. Instalată sub un capac posterior mult mai voluminos, acumulatorul de 4000mAh aduce grosimea telefonului la 13mm, respectiv greutatea la peste 200 grame. Totuşi, utilizatorii intensivi care au nevoie de un telefon pe care să se poată baza de-a lungul întregii zile vor privi acest compromis ca pe un impediment minor, avantajele date de prezenţa unui acumulator generos fiind mai importante.

 

Părţi pozitive

Ecran IPS HD de bună calitate
performanţe CPU rezonabile
design exterior
baterie auxiliară de 4000 mAh
dual SIM
preţ

Părţi negative

memorie internă mică şi lentă
redare audio mediocră
funcţia de filmare 1080p este limitată la 15fps
blitz LED cu putere insuficientă
versiune Android învechită

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult