Nexus 6 atinge cel mai înalt scor în Geekbench

Nexus 6 atinge cel mai înalt scor în Geekbench

În cazul în care mai era loc de îndoială că Nexus 6 va fi unul dintre cele mai performante telefoane de pe piaţă, au apărut şi rezultatele de benchmarking care confirmă acest lucru, alături de specificaţiile tehnice complete. Nu numai că reuşeşte să iasă înainte tuturor smartphone-urilor cu Android, dar lasă în urmă şi cele mai recente dispozitive Apple în teste sintetice.

Se pare că într-adevăr, Nexus 6, phabletul realizat de Motorola care poartă numele de cod „Shamu” este împins de un procesor Snapdragon 805 la 2,66 GHz şi dispune de 3 GB memorie RAM. De asemenea, testele sunt realizate pe un dispozitiv care rulează Android L, fapt care ar putea să influenţeze scorul final.

Rezultatele în Geekbench sunt încurajatoare. Deşi în testul single-core Nexus 6 a înregistrat doar 1040 de puncte, fiind în urma iPhone 5S şi iPhone 6, este cel mai sus clasat dispozitiv cu Android care a rulat acest test. Sub el se găsesc în această ordine terminalele LG G3, Samsung Galaxy S5, Google Nexus 5 şi Galaxy Note 3. Câd vine însă vorba despre teste multi-core, giganul Shamu reuşeşte să se claseze pe primul loc. Scorul obţinut este 3199, cu aproape 200 de puncte mai mult decât Galaxy Note 3 şi iPhone 6.

Nu poate fi confirmată încă dimensiunea display-ului şi nici rezoluţia sa, însă având în vedere acurateţea zvonurilor de până acum, putem să presupunem că vorbim despre un display de 5,92” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli). 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult