Nexus 6 într-o nouă imagine neoficială

30.09.2014
Nexus 6 într-o nouă imagine neoficială

Noi informaţii şi o imagine neoficială cu Nexus 6 au apărut pe internet, confirmând încă odată specificaţiile tehnice şi detalii specifice despre noul flagship Google. Phablet-ul cu numele de cod Shamu va fi realizat de Motorola şi pare să fie o variantă mai mare şi mai performantă a noului Moto X lansat de curând.

Android Police confirmă din nou că noul telefon va include un display de 5,9” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), boxe stereo amplasate în părţile de sus şi de jos, cât şi o baterie de 3200 mAh, necesară pentru a alimenta toate aceste componente. Butoanele de power şi de volum au fost poziţionate mai jos decât în cazul altor dispozitive asemănătoare, pentru a asigura un confort sporit atunci când Nexus 6 este manevrat cu o singură mână.

Există şi noi detalii despre camerele foto/video integrate. Pe partea din spate este disponibil un senzor de 13 megapixeli cu stabilizare optică (OIS), la fel ca pe Moto X, iar pe partea din faţă găsim un senzor de 2 megapixeli.

Noua imagine cu Nexus 6 dezvăluie şi câteva particularităţi în legătură cu sistemul de operare Android L, care va debuta odată cu acest model. Câteva pictograme au fost modificate, cele mai evidente fiind cea pentru apeluri vocale şi Google Play Store, iar aplicaţia de mesagerie a fost integrată în bara de scurtături. Pe lângă folderul Google, unde se găsesc aplicaţiile şi serviciile companiei, există acum şi un folder Drive, care oferă acces la serviciul de stocare cloud, cât şi la aplicaţiile de tip office integrate în acesta (Docs, Sheets şi Slides).

Aparent Nexus 6 va fi compatibil cu noua tehnologie de încărcare rapidă de la Motorola, care poate oferi unui Moto X 8 ore de utilizare după numai 15 minute de încărcare. Întrebarea este acum dacă Google va lansa Nexus 6 ca singurul său telefon oficial, sau va aduce pe piaţă şi un model cu display mai mic, pentru cei care nu sunt fani ai formatului „phablet”? Având însă în vedere faptul că nu au fost descoperite detalii despre un nou Nexus 5, este posibil ca planul să fie păstrarea modelului vechi în ofertă şi continuarea comercializării acestuia în continuare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult