Google interzice unele tipuri de telefoane cu „breton”

01.08.2018
Google interzice unele tipuri de telefoane cu „breton”

Întâlnit pentru prima oară la seria iPhone X, ecranul decupat la partea de sus poate lua şi alte forme decât cele întâlnite până acum. Anticipând posibile excese din partea producătorilor smartphone, Google a decis să pună unele condiţii, cu privire  la tipul şi numărul de „bretoane” acceptabile la un dispozitiv cu Android.

Dezvăluite într-o postare pe blogul Google, noile cerinţe pentru ecran au menirea de a asigura compatibilitatea cu aplicaţiile de Android, majoritatea fiind adaptate pentru ecrane cu breton după modelul Apple.

Teoretic, un producător smartphone ar putea decide să decupeze ecranul la unul din colţuri, sau ambele colţuri pentru simetrie, păstrând liberă porţiunea centrală. Alt producător ar putea decide să decupeze ecranul în 3-4 locuri, urmând conturul unei carcase cu design neobişnuit. Potrivit Google, acest tip de „inovaţie” nu este permisă, deoarece pune în dificultate dezvoltatorii de aplicaţii care nu pot optimiza chiar pentru orice formă de ecran.

Începând cu versiunea Android P, producătorii de telefoane inteligente vor trebui să opteze pentru unul sau două decupaje, aplicate central, sus sau la partea de jos a ecranului. Nici un smartphone certificat Android P nu va avea ecranul decupat la colţuri sau pe marginile laterale.

Totuşi, având în vedere reacţiile mai degrabă negative la adresa designului cu ecran decupat, este puţin probabil ca producătorii smartphone să testeze piaţa cu produse ce au ecranul decupat altfel decât ne-am obişnuit deja.

Trebuie spus că influenţa Google asupra producătorilor de telefoane cu Andoid depinde de nevoia celor din urmă de obţine certificarea pentru magazinul Play Store. Cum de acest criteriu nu prea se cont pentru dispozitivele comercializate în pieţele asiatice, este posibil să întâlnim şi produse care se abat mai mult de la regulile impuse de Google.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult