Google Pixel 2 ar putea prelua funcţia Sense Edge introdusă la vârful de gamă HTC U11

19.09.2017
Google Pixel 2 ar putea prelua funcţia Sense Edge introdusă la vârful de gamă HTC U11

Produs de HTC, Pixel 2 – următorul membru al seriei de telefoane Pixel va „împrumuta” mai multe dintre tehnologiile demonstrate cu vârful de gamă HTC 11, printre care şi funcţia de control prin intermediul strângerii în mână.

Numită Edge Sense, tehnologia permite setarea de comenzi rapide şi lansarea directă a aplicaţiilor des folosite. De exemplu, la HTC U11 cu o strângere scurtă se porneşte camera foto, inclusiv dacă avem ecranul oprit. La o strângere lungă, telefonul poate să realizeze o captură de ecran, funcţie utilă în special datorită faptului că butoanele de volum şi power sunt poziţionate pe aceeaşi parte.

Potrivit indiciilor apărute în codul sursă al aplicaţiei Google, funcţionalitatea Edge Sense este preluată la seria de telefoane Google Pixel 2 sub numele Active Edge. Probabil, rolul îndeplinit va fi activarea Google Assistant, însă utilizatorii vor avea şi posibilitatea să seteze alte activităţi.

O altă funcţie nou adăugată este „Routines”. Implementată cu ajutorul Google Assistant, aceasta presupune definirea de cuvinte-cheie sau fraze asociate cu îndeplinirea uneia sau mai multor activităţi simultan. Spre exemplu, rostirea expresiei „Good night” va activa modul de noapte, oprind majoritatea alertelor pentru notificări. Similar, fraza „Late Again” ar putea automatiza trimiterea unui mesaj SMS predefinit către unul sau mai multe contacte din agendă.

Tot la capitolul noutăţi, Google Assistant va putea fi personalizat alegând dintr-o selecţie de voci disponibile şi va avea funcţionalitate extinsă. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult