Google Pixel 4 ar putea avea o cameră similară cu cea de pe iPhone 11

11.06.2019
Google Pixel 4 ar putea avea o cameră similară cu cea de pe iPhone 11

În ultimele câteva luni, majoritatea discuţiilor despre următoarea generaţie de iPhone-uri au fost concentrate asupra design-ului camerei, care conform informaţiilor neoficiale, va fi unul nu tocmai „estetic”. Apple pare să integreze camerele foto într-un pătrat cu colţuri rotunjite, poziţionat în colţul din stânga al dispozitivului. Noi imagini neoficiale, bazate pe planurile de dezvoltare ale lui Pixel 4 sugerează însă că şi Google va aborda un design similar, ceea ce sugerează că noile telefoane Pixel vor include mai multe camere pe partea din spate.

Imaginile cu noul smartphone Pixel 4 au fost publicate din nou de OnLeaks şi Pricebaba, două publicaţii online care par să aibă acces rapid la informaţii neoficiale, probabil în rândul producătorilor de accesorii, care primesc specificaţiile hardware înainte de lansarea dispozitivelor, pentru a putea avea huse pregătite în stoc pentru momentul lansării. În trecut, ambele surse au oferit informaţii reale, deci nu există prea multe motive să ne îndoim despre veridicitatea acestor informaţii. Chiar dacă Google nu va lansa un smartphone cu acest design, măcar compania pare să ia în considerare o astfel de construcţie.

Pixel 4 pare să adopte din nou o carcasă realizată complet din sticlă curbată, aceasta fiind prelungită până pe lateralele metalice. Pe partea din faţă poate fi observat un difuzor pentru apeluri, ceea ce sugerează fie că modelul Pixel 4 (non-XL) va include din nou o ramă neagră deasupra şi sub display, fie că Google nu renunţă la design-ul cu „notch” folosit anul trecut pentru Pixel 3 XL. Avem din nou de a face cu un model de smartphone fără jack pentru căşti, în partea de jos fiind prezent doar un port USB Type-C.

Pe partea din spate, cel mai interesant element este ansamblul pentru cameră, care este mare, de formă pătrată, foarte similar cu cel din leak-urile pentru iPhone 11 de până acum. Este curios însă faptul că în aceste imagini nu poate fi observat decât un singur senzor pentru cameră, fiind neclar ce alte componente sunt incluse acolo pentru a justifica prezenţa unui chenar atât de mare. Este posibil ca modelul Pixel 4 standard să ofere o singură cameră, iar cel XL să includă mai multe, sau pur şi simplu nu există destule informaţii despre camerele de pe noua generaţie. Alte elemente posibile care ar putea fi găsite aici ar fi un laser pentru focalizare şi/sau o cameră Time-of-Flight pentru calcularea distanţei între cameră şi subiect.

De asemenea, spatele nu prezintă un senzor de amprentă sau design-ul dual-tone prezent pe modelele Pixel 1, 2 şi 3. Senzorul de amprentă ar putea fi integrat astfel în display, în timp ce Google ar putea apela la un sistem de deblocare facial cu laser, similar cu cele de pe iPhone, având în vedere că notch-ul intră din nou în discuţie. Având în vedere că avem de a face cu un dispozitiv din sticlă, ne putem aştepta la rezistenţă la apă şi încărcare wireless, asemeni generaţiei Pixel 3.

Până când vor apărea informaţii similare din alte surse, sau leak-uri mai convingătoare, vom clasa aceste imagini drept „zvonuri”. Google Pixel 4 şi Pixel 4 XL sunt aşteptate pentru lansare cândva în luna octombrie, cu Android 10 Q pre-instalat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult