Google pregăteşte două smartphone-uri Nexus pentru această toamnă

13.08.2015
Google pregăteşte două smartphone-uri Nexus pentru această toamnă

Fanii smartphone-urilor din seria Nexus ar putea avea anul acesta două opţiuni, întrucât cele mai recente zvonuri sugerează lansarea a două modele în această toamnă. Nu numai că vom primi un nou phablet oficial de la Google, ci şi un model mai mic, care va înlocui deja „bătrânul” Nexus 5. Curios este faptul că fiecare smartphone Nexus va fi produs de alt producător şi mai mult ca sigur că specificaţiile dispozitivelor nu vor fi similare.

Deja nu mai este un secret că Huawei lucrează alăguri de Google pentru a realiza un nou smartphone Nexus. Informaţiile disponibile, care vin de la OnLeaks, sugerează că acesta va înlocui modelul Nexus 6 lansat anul trecut alături de Motorola. Acesta va oferi un display puţin mai mic, de 5,7”, va avea o carcasă metalică, rezoluţie QHD (2560 x 1440), difuzoare stereo pe partea din faţă şi un senzor de amprentă pe partea din spate. Acesta va păstra probabil numele de Nexus 6, însă va oferi dimensiuni comparabile cu cele ale lui iPhone 6 Plus: 159.4×78.3×6.6/8.5mm. EvLeaks sugerează că noul phablet Google va integra chipset-ul Snapdragon 820, însă Qualcomm sugerează că acesta va veni abia în 2016.

LG pare să fie partenerul ales pentru realizarea noului Nexus 5. Este posibil ca designul celor două dispozitive să fie asemănător, varianta mai mică oferind de asemenea un corp metalic, difuzoare frontale şi senzor de amprentă pe capacul din spate. Nu a fost oferită o rezoluţie pentru ecranul de 5,2”, însă la aceste dimensiuni sunt slabe şanse să fie vorba despre QHD. Ambele modele vor folosi noul standard USB Type-C.

Anunţul dispozitivelor Nexus 5 şi 6 este aşteptat în această toamnă, simultan cu sau în preajma lansării variantei finale a noului Android M.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult