Google va activa pentru telefoanele Pixel 2 o funcţie de procesare „secretă”, sporind performanţele camerei foto

18.10.2017
Google va activa pentru telefoanele Pixel 2 o funcţie de procesare „secretă”, sporind performanţele camerei foto

Mergând mai departe decât personalizarea designului exterior, Google a echipat telefoanele Pixel 2 şi Pixel 2 XL cu facilităţi avansate de procesare a imaginii, implementate la nivel de hardware. Mai precis, telefoanele Pixel 2 dispun de un aşa numit Pixel Visual Core chip, responsabil cu accelerarea sarcinilor de procesare a imaginilor preluate de camera foto.

Primul SoC personalizat de Google, Pixel Visual Core asigură procesare HDR+ a imaginilor la de 5x viteza unui procesor tipic, consumând de 10x mai puţină energie.

Prezentă în aplicaţia Google Camera încă de pe vremea telefoanelor Nexus 5 şi Nexus 6, funcţia HDR+ ţinteşte să îmbunătăţească aspectul pozelor obţinute în condiţii de iluminare slabă aplicând efecte dynamic range care sporesc nivelul detaliilor şi ameliorează contrastul imaginii. Pixel Visual Core vine să extindă aceste capabilităţi cu ajutorul unui motor de procesare neurală, capabil să livreze o calitate superioară a imaginii şi latenţe scăzute.

Potrivit Google, motorul Pixel Visual Core va fi accesibil şi altor aplicaţii care folosesc setul de librării Android Camera, capabilităţile sale mergând mai departe decât accelerarea funcţiei de procesare HDR+.

Momentan, nu este clar de ce a ales Google să livreze telefoanele Pixel 2 cu motorul Pixel Visual Core dezactivat, însă potrivit zvonurilor această funcţionalitate va putea fi bifată în aplicaţia de captură livrată cu următoarea versiune Android 8.1 Developer Preview, aşteptată peste câteva săptămâni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult