Google va lansa două telefoane Nexus în acest an, dar nici o tabletă, afirmă zvonurile

Google va lansa două telefoane Nexus în acest an, dar nici o tabletă, afirmă zvonurile

Încă din zorii acestui an, câteva zvonuri au afirmat în repetate rânduri că viitorul partener Google pentru dezvoltarea unui telefon Nexus va fi compania chineză Huawei. În acelaşi timp, alte zvonuri au susţinut că LG va rămâne pentru cel de-al treilea an consecutiv producătorul telefonului Nexus, însă informaţii mai noi susţin că ambele informaţii sunt corecte deoarece cea de-a şaptea generaţie a celebrului produs va include două modele.

Nexus 6 este, din multe puncte de vedere, un produs hardware impresionant. În acelaşi timp însă, acesta este şi cel mai neatractiv terminal Nexus lansat până acum din cauza dimensiunilor mari şi a preţului ridicat. Cum telefoanele-gigant sunt segmentul cu cea mai mare creştere, alegerea unui ecran masiv cu diagonală de 6” şi rezoluţie Quad HD a fost o decizie normală, chiar dacă nu şi unanim apreciată, deoarece Nexus este la urma urmei o platformă de referinţă pe care dezvoltatorii software trebuie să-şi optimizeze aplicaţiile. Preţul ridicat al telefonului, care l-a făcut să arate mai degrabă ca un produs al des zvonitului dar niciodată confirmatului program Android Silver, a fost însă aspectul care i-a dezarmat pe mulţi dintre cumpărătorii tradiţionali ai gamei Nexus.

În aceste condiţii, lansarea a două telefoane Nexus în cursul acestui an are sens deoarece i-ar permite companiei să satisfacă atât segmentul superior al pieţei, cât şi cerinţele cumpărătorilor şi dezvoltatorilor software care caută un produs cu un raport preţ/performanţă foarte bun.

Dezvoltat sub numele de cod Angler, telefonul Nexus produs de LG se pare că avea un ecran cu diagonală de 5,2” şi o baterie cu o capacitate de 2700 mAh. Platforma hardware nu a fost stabilită, în acest moment fiind analizată opţiunea Qualcomm Snapdragon 808 cunoscută de la LG G4, însă nu există certitudinea că aceasta va fi şi alegerea finală. Chiar dacă informaţiile sunt extrem de firave, acest telefon pare a fi un urmaş direct al popularului Nexus 5, urmând astfel să-i mulţumească pe cei care vor un telefon ceva mai compact şi mai ieftin.

Cel de-al doilea model are numele de cod Bullhead şi va fi primul terminal Nexus dezvoltat de către Huawei. Acesta va folosi un ecran cu diagonală de 5,7” cu rezoluţie Quad HD, un procesor Qualcomm Snapdragon 810 şi o baterie cu o capacitate de 3500 mAh, terminalul fiind în mod vizibil un urmaş al curentului vârf de gamă de Nexus 6. Dacă aceste informaţii se vor dovedi corecte, Bullhead va fi ceva mai compact decât Nexus 6, eliminând astfel una dintre problemele reclamate la modelul curent, iar parteneriatul cu Huawei ar putea permite atingerea unui cost de producţie ceva mai mic, rezolvând astfel şi cea de-a doua doleanţă.

Aceste informaţii sunt neoficiale şi neconfirmate în vreun fel, validitatea lor urmând să fie verificată în cursul acestui an. Din păcate, aceste zvonuri susţin totodată că Google nu va lansa în cursul acestui an nici o tabletă Nexus, ceea ce înseamnă că Nexus 9 ne va însoţi până în 2016 şi că cei care nu se dau în vânt după ecranele 4:3 sau preţul cam mare a acesteia nu prea au de ales altceva.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News