HMD anunţă Nokia 7, un smartphone mid-range premium cu spate din sticlă

HMD anunţă Nokia 7, un smartphone mid-range premium cu spate din sticlă

În ciuda faptului că apar din ce în ce mai multe zvonuri despre un eventual Nokia 9 cu display edge-to-edge şi hardware comparabil cu cel al concurenţei de pe piaţa high-end, HMD Global a dezvăluit astăzi Nokia 7, adevăratul dispozitiv mid-range premium din oferta sa. Acesta vine cu hardware mult mai puternic decât modelele 3, 5 şi 6, lansate la începutul anului şi va oferi o soluţie mai ieftină pentru cei care consideră că Nokia 8 este prea scump, sau dotat cu funcţii pe care nu le-ar folosi.

Nokia 7 este primul model din oferta HMD Global care adoptă un design din sticlă. Acesta va fi realizat folosind două panouri Gorilla Glass, unite la mijloc de o ramă metalică din aluminiu. De asemenea, acesta este primul dispozitiv din gama Nokia care beneficiază de un senzor de amprentă pe partea din spate, fiind poziţionat central, sub camera foto. Se pare că HMD a luat în calcul criticile design-ului modelelor de până acum, încadrând camera într-un spaţiu mai mic, în timp ce poziţionarea butoanelor laterale a fost modificată, pentru utilizare mai naturală.

La interior, Nokia 7 integrează chipset-ul Snapdragon 630, 4 sau 6 GB memorie RAM (în funcţie de configuraţia aleasă), 64 GB spaţiu de stocare şi un acumulator de 3.000 mAh. Ecranul de 5,2” beneficiază de rezoluţie Full HD şi este echipat cu panou IPS, însă cel mai important aspect al dispozitivului pare să fie camera foto. Pe partea din spate întâlnim o cameră cu o singură lentilă echipată cu un senzor de 16 megapixeli, care beneficiază de obiectiv cu diafragmă f/1.8, care ar trebui să ofere performanţă bună în condiţii de iluminare slabă. Camera nu beneficiază de stabilizare optică, însă branding-ul ZEISS sugerează că lentila va fi de calitate.

Nokia 7 va debuta în China pe 24 octombrie, la un preţ de pornire de 2.499 yuan, echivalent cu 377 dolari. Modelul de top, cu 6 GB memorie RAM va costa cu 200 yuan în plus, un preţ de aproximativ 407 dolari americani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult