HMD Global a lansat cinci noi telefoane la MWC: patru smartphone-uri – Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nokia 6, Nokia 1 – şi o versiune modernă a clasicului Nokia 8110

HMD Global, compania care deţine licenţa Nokia pentru piaţa de smartphone-uri, a lansat cinci noi telefoane în cadrul târgului de tehnologie MWC 2018. Este vorba despre patru smartphone-uri – Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nokia 6, Nokia 1 – şi o versiune modernă a clasicului Nokia 8110.

 

Nokia 8 Sirocco este livrat cu sistem de operare Android Oreo, ecran 2K în format 16:9 cu diagonala de 5,5” (protejat de Gorilla Glass 5) şi cadru din inox. Mai mult, include chipset Snapdragon 835, 6 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 128 GB (plus slot pentru card cu capacitate maximă de 256 GB) şi baterie de 3.260 mAh. Pe spate, Nokia 8 Sirocco are cameră duală (12 MP, f/1.75 + 13 MP, f/2.6) cu optică ZEISS. Camera frontală, pentru selfie-uri, are senzor de 5 MP. Terminalul va fi disponibil la începutul lunii aprilie la un preţ recomandat de 750 de euro, fără taxe şi subvenţii.

 

Nokia 8 Sirocco

 

Nokia 7 Plus este un phablet care dispune de chipset Snapdragon 660, display 18:9 cu diagonala de 6”(protejat de Gorilla Glass 3) cu rezoluţie FHD+ şi baterie de 3.800 mAh. Acest model dispune de 4 GB memorie RAM şi capacitate de stocare internă de 64 GB (plus slot pentru card cu capacitate maximă de 256 GB, care foloseşte slotul SIM 2). Pe spate, Nokia 7 Plus dispune de cameră duală (12 MP, f/1.75 + 13 MP, f/2.6), iar pe partea frontală are cameră cu senzor de 16 MP. Camerele folosesc lentile ZEISS.

 

Nokia 7 Plus

 

Disponibil în două variante de culori, Black/Copper şi White/Copper, Nokia 7 Plus va fi disponibil din prima parte a lunii aprilie şi se va comercializa la un preţ mediu global de 400 de euro, excluzând taxele şi subvenţiile.

 

Nokia 6 este, potrivit producătorului, cu peste 60% mai rapid decât predecesorul său. Terminalul rulează Android Oreo, are chipset Snapdragon 630, 3/4 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 32/64 GB şi baterie de 3.000 mAh. Camera principală are senzor de 16 MP, iar cea secundară de 8 MP, ambele cu optică ZEISS. Nokia 6 se va comercializa la un preţ mediu de 280 de euro, excluzând taxele şi subvenţiile.

 

Nokia 6

 

Nokia 1 este noul model entry-level al companiei. Rulează Android Oreo, are procesor quad-core de 1,1 GHz (model MT6737M), 1 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 8 GB (plus slot pentru card, care foloseşte slotul SIM 2) şi baterie de 2.150 mAh. Ecranul are diagonala de 4,5” şi rezoluţie de 480 x 854 pixeli. Nokia 1 va putea fi personalizat cu ajutorul carcaselor Xpress-on din policarbonat, disponibile într-o gamă de culori.

 

Nokia 1

 

Disponibil de la începutul lunii aprilie în culorile Warm Red şi Dark Blue, Nokia 1 se va comercializa la un preţ mediu global de 85 de dolari, excluzând taxele şi subvenţiile. Carcasele Xpress-on, vândute separat, vor fi disponibile înceoând de la preţul de 8 dolari, în culorile Azure, Grey, Yellow şi Pink.

 

Nokia 8110 este o versiune modernă a unui alt  model clasic Nokia. Terminalul include tehnologiile 4G şi VoLTE şi oferă acces la un magazind e aplicaţii, de unde utilizatorii vor putea accesa titluri precum: Google Assistant, Google Search, Google Maps, Facebook sau Twitter. De asemenea, terminalul include o versiune nouă a popularului joc Snake.

 

Nokia 8110

 

Disponibil în două culori, Traditional Black şi Banana Yellow, Nokia 8110 va fi disponibil din luna mai şi se va comercializa la un preţ mediu global de 80 de euro, excluzând taxele şi subvenţiile. Mai multe detalii despre acest model vedeţi în clipul video hands-on ataşat articolului. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult