Honor V9 a fost anunţat oficial. Oferă hardware high-end la preţ de mid-range premium

22.02.2017
Honor V9 a fost anunţat oficial. Oferă hardware high-end la preţ de mid-range premium

Huawei a dezvăluit în mod oficial modelul Honor V9, noul flagship al acestui brand. Acesta nu a fost un secret foarte bine ascuns, întrucât ştiam în mare parte lista de caracteristici hardware de câteva săptămâni, însă preţul este surprinzător în mod plăcut. În ciuda faptului că pare să fie un simplu redesign al lui Huawei Mate 9, acesta va ajunge pe rafturile magazinelor la aproape jumătate din preţ, fără compromisuri făcute la capitolul performanţă.

Honor V9 vine echipat cu un ecran QHD de 5,7” (rezoluţie chiar mai mare decât pe Mate 9 standard) protejat cu sticlă curbată şi un chipset proprietar Kirin 960. Acesta beneficiază de 8 nuclee, patru dintre acestea fiind Cortex-A73 la 2,4 GHz, iar patru Cortex-A53 la 1,8 GHz. Telefonul va fi livrat în trei variante, cu 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare, sau 6 GB memorie RAM şi 64 sau 128 GB spaţiu de stocare.

Şi restul de caracteristici hardware sugerează că avem de a face cu un smartphone high-end din toate punctele de vedere. Honor V9 vine cu senzor de amprentă pe patea din spate, sistem dual-camera cu doi senzori de 12 megapixeli cu focalizare laser, cameră foto frontală de 8 megapixeli, slot pentru carduri microSD, port infraroşu, NFC, Bluetooth 4.2, WiFi 802.11ac, mufă USB Type-C, un jack de căşti şi un acumulator generos de 4.000 mAh.

Telefonul va fi disponibil în china în trei culori, Midnight Black, Flame Red, Platinum Gold şi Aurora Blue, în toate cele trei variante. Preţul lui Honor V9 este de 2.599 yuan pentru modelul de bază cu 4 GB RAM şi 64 GB stocare (377 dolari), 2.999 pentru varianta de bază cu 6 GB RAM şi 64 GB stocare (435 dolari), în timp ce modelul de top cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare ajunge la 3.499 yuan (510 dolari). Cei care cumpără V9 în China vor primi în cutie şi un adaptor VR de tipul Cardboard. Telefonul nu a fost încă confirmat pentru lansare pe piaţa in Europa, însă zvonurile afirmă că planurile în această direcţie vor fi anunţate de Huawei la MWC 2017, iar modelul internaţional al lui Honor V9 urmând să fie numit în mod oficial Honor 8 Pro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult