Honor V9 de la Huawei ar putea ajunge pe piaţa internaţională sub numele Honor 8 Pro

20.02.2017
Honor V9 de la Huawei ar putea ajunge pe piaţa internaţională sub numele Honor 8 Pro

Huawei a anunţat deja evenimentul de lansare al lui Honor V9 în china, care va avea loc mâine, 21 februarie. Se pare însă că acest model nu va rămâne exclusiv acestei regiuni, ci va ajunge şi în magazinele din restul lumii în viitorul apropiat, însă sub altă denumire. Având în vedere succesul lui Honor 8, nu este de mirare că Huawei ar dori să păstreze acest nume pentru noul model, însă zvonurile spun că acesta ar putea adopta statutul de model „Pro”, asigurat de îmbunătăţirile semnificative la capitolul hardware.

Conform Droid Life, Huawei va dezvălui noul Honor 8 Pro în cadrul Mobile World Congress 2017, alături de noua serie P10. Acesta ar trebui să ofere un hardware high-end, comparabil cu cel de pe P10 şi Mate 9, însă la un preţ mai mic. Ca şi în cazul lui Honor 8 standard, compromisul ar putea fi renunţarea la branding-ul Leica pentru camera foto şi finisaje diferite.

Dacă Honor 8 Pro va beneficia de aceeaşi platformă hardware precum V9, este posibil ca acest model să devină un best-buy în categoria sa de preţ. Conform leak-urilor de până acum, noul telefon va folosi acelaşi chipset Kirin 960 folosit şi în construcţia lui Mate 9 (şi probabil a lui P10), un display QHD de 5,7”, 4 GB memorie RAM (6 GB în anumite regiuni), acumulator de 3.900 mAh, sistem dual-camera, senzor de amprentă şi suport pentru carduri microSD.

În termeni de design, Honor 8 Pro nu pare să semene cu originalul Honor 8, iar faţă de designul zvonit pentru P10 pare să fie un pas înapoi. Acesta seamănă cel mai mult cu un iPhone 7 Plus fără cameră ieşită în relief şi cu un senzor de amprentă pe partea din spate.

Dacă într-adevăr vom afla detalii despre Honor 8 Pro la MWC 2017, probabil cel mai interesant aspect al său va fi preţul, care este aşteptat să fie semnificativ mai mic decât cel al noului flagship P10.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult