HTC Advantage X7500, telefon în piele de laptop

17.07.2007
HTC Advantage X7500, telefon în piele de laptop
Plusuri si minusuri

Probleme rezolvate

Caracterele se citesc uşor pentru că se văd mari, dar impecabil de prost; o plimbare prin meniul de setări al sistemului de operare soldată cu activarea funcţiei CrearType rezolvă problema. (Settings -> System -> Screen -> Enable CrearType). Apoi, browser-ul Internet Explorer merită lăsat în pace pentru că nu ştie la fel de multe ca Opera, pe care-l descarci gratuit în variantă pentru Windows Mobile de pe www.opera.com. Părerea mea.

Altele

HTC Advantage seamănă cu un UMPC (Ultra Mobile PC), iar după ce-i ataşezi tastatura îl tranformi într-un mini laptop. Tastatura, de numai 4 milimetri grosime, are contacte aurite şi se prinde ferm. X7500 vine cu nişte căşti cam greu de înfipt în urechi. Ca performanţe se descurcă excelent: pornire în câteva zeci de secunde, se opreşte în vreo cinci secunde, aplicaţiile se deschid instantaneu. Are butoane dedicate pentru fotografiere/înregistrare video, browser Internet, volum şi navigare.

Verdict

Office, web, vizionare de filme pe un ecran de 5 inci – pe drum – sau pe unul mare ca al televizorului în casă, la cabană etc. Tot ce vrei: telefon, laptop, GPS într-o carcasă elegantă de 350 de grame. Aparent scump, X7500 îşi merită banii. Dar ai grijă, nu merge să te lauzi cu el prin târg, adică nu-l poţi etala la ureche când răspunzi la apeluri.

Gura lumii

Mobile-review.com “La ora actuală, X7500 este cel mai complet comunicator din lume. Ar fi o idee bună ca următorul model similar de la HTC să includă un sistem de operare mai nou, Windows Mobile 6, ba chiar Vista; ultima variantă fiind o bună idee, având în vedere că un PDA ca Advantage poate fi uşor confundat cu un UMPC”.

Preţ

880 euro – www.mediamax.ro

HTC Advantage X7500

Plusuri
[+] Ecran imens, tactil, de înaltă calitate
[+] Configuraţie puternică, autonomie bună
[+] X7500 are toate conectivităţile pe care ţi le poţi dori de la un device portabil: ieşire pentru TV (cu un cablu opţional) şi monitor de PC, USB, Wi-Fi, HSDPA, 3G şi EDGE, jack standard pentru orice căşti
[+] Tastatură relativ eficientă, cu prindere magnetică
[+] Design de excepţie
[+] Solid
[+] Sute de facilităţi conferite de componentele hardware, cât şi de sistemul de operare pentru care sunt disponibile aplicaţii diverse
[+] Modulul GPS e integrat

Minusuri
[-] Dimensiuni mult prea mari pentru a fi purtat în buzunar
[-] Ca să-l foloseşti ca telefon în deplasare, trebuie să pui la ureche un headset, de preferat Bluetooth
[-] Sistemul de operare Windows Mobile 5 îmi displace, pare învechit în comparaţie cu noile versiuni Symbian – de pildă
[-] Tastatură greu de operat dacă dispozitivul nu este sprijinit pe o suprafaţă plată

Estetică şi detalii tehnice

Fără doar şi poate avem de-a face cu cel mai complet şi mai “productiv” telefon-PDA-minicomputer. A stârnit aprigi comentarii pe site-urile şi publicaţiile de hi-tech încă de la începutul anului, când a fost prezentat cu ocazia CES. Şi apropo, este creat de către o companie taiwaneză, înfiinţată abia acum 10 ani, devenită pe parcurs cel mai important producător din lume de telefoane inteligente cu sistem de operare Windows.

La prima vedere

Echipamentul în sine este extrem de solid, la fel şi tastatura detaşabilă din pachet: nimic nu scârţie, nu plesneşte, nu se îndoaie. Scăpat pe jos (covor) de la vreo 1,2 metri înălţime nu a păţit absolut nimic. Vine cu o husă groasă de piele, care ascunde în interior două plăcuţe magnetice. Are loc în ea şi tastatura QWERTY de numai 4 mm grosime. Din cauza ecranului imens, Advantage nu încape în buzunar, nici nu se pune la ureche precum un telefon. Mai mult, cântăreşte către jumătate de kilogram. Totul se prinde magnetic: echipamentul de husă, tastatura de husă, echipamentul de tastatură – aceasta având şi rol secundar de capac protector.

HTC Advantage X7500

Multimedia

Ai cameră de 3MP cu focalizare automată şi bliţ. Pozele nu au ieşit pe măsura aşteptărilor în încăperi, decât realizate afară în lumină naturală puternică. Ca aparat foto, X7500 este cam sensibil la tremurul mâinii. Muzica şi filmele sunt redate cu Windows Media Player. Cuplezi orice fel de căşti la mufa jack de 3,5 mm prevăzută pe echipament. Cu o pereche de căşti de iPod, audiţia e excelentă. Nu am găsit egalizator. Un ecran de înaltă rezoluţie şi luminozitate, cu diagonala de 5 inci e tot ce-ţi trebuie ca să vezi un film într-o sală de aşteptare, tren etc. Spaţiu de stocare avem destul: 8GB memorie internă şi se mai pot adăuga nişte GB prin carduri miniSD.

HTC Advantage X7500

Office

Într-un confort total, citeşti PDF-uri, creezi sau editezi documente Word/Excell. O iconiţă plasată pe display îţi permite să schimbi modul de vizionare din “peisaj” în “portret”. Tastatura detaşabilă, cu butoane bine distanţate, primeşte şi atingerile degetelor mai groase. Cu stylus-ul o să-ţi placă, mai ales dacă activezi funcţia “transcriber”: cuvinte întregi le scrii de mână, iar dacă ai fost de minimum nota opt la caligrafie, într-o secundă scrisul de mână îţi va fi recunoscut corect şi transpus în scris de tipar.

HTC Advantage X7500

Urmărește Go4IT.ro pe Google News