Google Android, video cu versiunea aproape finală

19.08.2008
Google Android, video cu versiunea aproape finală

Google a lansat o versiune beta a sistemului de operare pentru telefoane mobile Android. Lansarea pară să vină special pentru a contrazice zvonurile care dădeau ca iminentă o amânare pentru anul viitor a acestuia. Cu această ocazie, un videoclip care măsoară mai bine de 7 minute ne hrăneşte curiozitatea şi ne ajută să ne facem o părere despre modul în care va arăta versiunea finală de Google Android.

Se poate vedea din videoclip desktop-ul cu wallpaper, widget-uri (ceasul analogic) şi pictograme, asemănător sistemelor de operare pentru PC. Există mai multe desktop-uri, de fapt, trecerea de la unul la altul făcându-se printr-un gest orizontal. Meniul principal este accesat prin intermediul unui buton plasat în partea de jos a ecranului, pe centru. Iconiţele din cadrul meniului principal pot fi trase prin drag&drop pe desktop. Tot din filmuleţ se vede funcţia tabbed browsing a browser-ului Web. Cu rezervele de rigoare, acesta se descurcă destul de bine la randarea paginilor Web.

Ca o concluzie provizorie care poate fi trasă în urma acestui scurt preview, pot să spun că Google Android nu impresionează. Nu are acel efect de magnet cum avea iPhone la început, acel ceva care îţi stârnea curiozitatea indiferent dacă eşti sau nu fan Apple. În aceste condiţii, lui Android îi va fi destul de greu să se impună, dacă nu vine cu ceva de ultimă oră, într-adevăr revoluţionar.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News