În ciuda tuturor obstacolelor, HTC One s-a vândut deja în 5 milioane exemplare

În ciuda tuturor obstacolelor, HTC One s-a vândut deja în 5 milioane exemplare

După un declin prelungit, care a lăsat compania în afara listei producătorilor importanţi de telefoane, beneficiari ai unui tratament preferenţial din partea partenerilor hardware OEM, cei de la HTC s-au văzut în situaţia de a lansa un model smartphone foarte reuşit şi cu potenţialul de a concura nume grele ca Xperia Z şi Galaxy S4, dar pe care nu îl pot fabrica într-un volum suficient de mare pentru a răspunde în timp util cererii pieţei. Între timp, situaţia s-a mai remediat, iar HTC a reuşit să recupereze o parte din terenul pierdut, vânzând aproximativ 5 milioane de exemplare din modelul One.

În ciuda tuturor obstacolelor, HTC One s-a vândut deja în 5 milioane exemplare

Pe lângă liniştirea zvonurilor care anunţau colapsul iminent al companiei, performanţa obţinută arată că HTC nu doar supravieţuieşte în piaţa tot mai competitivă a dispozitivelor mobile, ci reuşeşte să facă şi ceva profit. Totuşi, comparat cu rivalul Samsung – companie ce a vândut 10 milioane exemplare Galaxy S4 în mai puţin de o lună de la lansare – HTC este mult în urmă.

Într-un interviu dat pentru publicaţia The Wall Street Journal, unul dintre directorii HTC a declarat sub protecţia anonimatului că numărul comenzilor pentru modelul HTC One se menţine la un nivel destul de bun, dar care încă depăşeşte capacitatea de producţie a companiei. Şi acum, de vină sunt problemele de aprovizionare cu subansamble furnizate companiei de către partenerii OEM.

Chiar dacă pentru moment pune capăt perioadei de declin ce a durat deja mai bine de un an, profitul obţinut cu cele 5 milioane exemplare HTC One vândute până acum ar putea să nu fie de ajuns pentru a readuce compania printre jucătorii mari care activează în piaţa smartphone. Pentru asta, HTC are nevoie de mai mult decât un singur model smartphone de succes, iar restul ofertei nu este încă pe deplin revigorată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult