HTC One M9: specificaţii neoficiale

HTC One M9: specificaţii neoficiale

HTC One M9, top-ul de gamă smartphone pregătit ca înlocuitor pentru modelul One M8 de anul acesta, are deja o listă preliminară cu specificaţii neoficiale. Momentan fără imagine de prezentare, One M9 este aşteptat la ediţia din această primăvară a expoziţiei Mobile World Congress.

Pregătit ca o continuare pentru seria One, noul M9 va dispune de ecran QHD (2560×1600) cu diagonală 5.5˝, animat cu ajutorul unei configuraţii de top având în centrul atenţiei chipsetul Snapdragon 805. Acesta oferă procesor quad-core bazat pe nucleul Krait 450 (până la 2.7 GHz) şi nucleu grafic din seria Adreno 420, respectiv controller LPDDR3 gestionând în cazul de faţă o cantitate de 3GB memorie RAM.

În funcţie de bugetul alocat, HTC One M9 va putea fi achiziţionat în variante cu 32GB, 64GB sau 128GB memorie internă, fiecare dispunând de slot microSD.

Privită cu neîncredere de utilizatori din pricina rezoluţiei de 4MP menţionată la specificaţii, camera foto cu tehnologie UltraPixel este abandonată în favoarea uneia convenţională, dotată cu senzor de 16MP şi funcţie de stabilizare optică a imaginii.

Toate acestea ar urma să fie gestionate cu un acumulator de 3500mAh, uşor de strecurat în carcase subţiri da suficient de puternic cât să nu limiteze excesiv autonomia oferită.

HTC One M9 - prima apariţie la MWC 2015

Aparent, HTC va urma exemplul dat de Samsung cu duetul Galaxy S5/Galaxy S5 Plus oferind noul M9 şi într-o variantă cu dotări extra, mai scumpă. Posibil, livrat într-o carcasă cu finisaje superioare calitativ, modelul HTC One M9 Prime ar putea oferi difuzoare stereo purtând semnătura Bose audio.

Deşi este prea devreme pentru a specula asupra unei posibile date de lansare, putem aştepta să luăm primul contact cu HTC One M9 la expoziţia MWC 2015, care va avea loc la Barcelona în perioada lunii martie. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult