HTC Wildfire, smartphone de buget cu Google Android

HTC Wildfire, smartphone de buget cu Google Android

Un produs bun, sprijinit de un marketing eficient, are şanse mari să se bucure de succes. Desire este un produs bun, care s-a şi bucurat de un marketing destul de insistent, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Era normal ca HTC să dubleze succesul cu un model similar în multe privinţe, cum este Wildfire.

Cei de la HTC au urmărit probabil să vină pe piaţă cu un dispozitiv asemănător cu Desire, dar mai ieftin. Ca să fie mai ieftin, trebuiau scăzute costurile de producţie, iar pentru asta au fost făcute unele compromisuri.

Construcţie

HTC Wildfire poate fi văzut ca un frate mai mic şi mai ieftin al lui Desire. Dar construcţia nu împrumută elemente doar de la Desire, ci şi de la răposatul Nexus One.

Faţada este ocupată în cea mai mare parte de ecran, un touchscreen capacitiv de 3.2 inch. Imediat sub ecran avem cele patru butoane considerate deja standard pentru telefoanele cu Google Android: Home, Meniu, Back şi Search.

HTC Wildfire

Jos de tot, pe centru, Wildfire găzduieşte un controller mic dar extrem de practic. Acesta, ca şi cele patru butoane de sub ecran, este de tip touch sensitive. Ca funcţionalitate, este un controller clasic, cu cinci direcţii. Navigarea în meniuri şi aplicaţii pe orizontală şi verticală se face prin trecerea degetului pe deasupra sa, iar apăsare are funcţie de selecţie.

Spatele dispozitivului este puţin bombat iar asta îl face mai plăcut când îl ţii în palmă. Chiar dacă are spatele bombat, este cât se poate de stabil când e ţinut pe o suprafaţă plană.

HTC WildfireConectarea la calculator a lui HTC Wildfire se face prin intermediul standardului microUSB, iar slotul de memorie acceptă carduri microSD. Slotul de memorie este plasat la interior, iar pentru schimbarea cardului trebuie să scoţi capacul. Alinierea la noile standarde generale de conectori este completată de ieşirea audio de 3.5 mm.

Ecranul

Am spus la început că pentru a veni cu un dispozitiv mai ieftin, HTC a trebuit să facă şi compromisuri. Cel mai important compromis este ecranul. Acesta reprezintă călcâiul lui Ahile în cazul lui HTC Wildfire.

De vină este rezoluţia prea mică a lui HTC Wildfire. Rezultatul unei combinaţii dintre un ecran de 3.2 inch şi o rezoluţie QVGA este o densitate mică de pixeli. Cu alte cuvinte, calitatea imaginii lasă mult de dorit în ochii celor obişnuiţi deja cu rezoluţii mari.

HTC Wildfire

Nu sunt sigur că alegerea unor rezoluţii aşa mici, chiar şi pentru reducerea costurilor, este o idee foarte bună în cazul telefoanelor cu Android. Android-ul nu pare să fie făcut pentru rezoluţii aşa mici.

Acest sistem de operare este strâns legat de Internet şi trebuie să afişeze pe ecran cât mai mult conţinut dintr-o pagină. În plus, există multe aplicaţii care pur şi simplu nu au fost construite pentru rezoluţii mici.

Software, autonomie

HTC Wildfire are la bază Google Android 2.1. Din punctul meu de vedere, Android este cel mai bun sistem de operare pentru telefoane mobile la ora actuală şi se va distanţa şi mai mult de concurenţă pe viitor.

HTC WildfireSe regăsesc aplicaţiile standard pentru un telefon cu Google Android, ca HTC Wildfire. Nu lipseşte nici amprenta HTC, cu a lor interfaţă HTC Sense şi widget-uri. Pe lângă aplicaţiile incluse, poţi oricând descărca mii de alte aplicaţii, majoritatea gratuite, din Android Market.

Atât sistemul de operare, cât şi aplicaţiile se mişcă foarte rapid la HTC Wildfire. Nici când sunt păstrate în memorie multe aplicaţii nu am observat un lag evident.

Utilizat în mod intens, în principal pentru convorbiri şi Internet, bateria lui HTC Wildfire s-a apropiat de sfârşitul obştesc după aproximativ trei zile. În aproximativ jumătate din acest timp, a fost conectat la o reţea wireless. Cu alte cuvinte, autonomia este bună pentru un dispozitiv de acest fel. La aceasta a contribuit, este adevărat, şi rezoluţia mică a ecranului.

HTC Wildfire HTC Wildfire HTC Wildfire

 

Întrebarea la final este cât de mult îl trage în jos rezoluţia pe HTC Wildfire? Cât de mult contează pentru tine, ca utilizator şi potenţial cumpărător. Pentru că, în afară de rezoluţie, nu prea ai ce să-i reproşezi.

Dacă rezoluţia nu reprezintă un impediment, atunci HTC Wildfire este una dintre cele mai atrăgătoare oferte ca raport preţ calitate. Dacă nu concepi să foloseşti un telefon cu o rezoluţie aşa mică, există oricând alternativa unor dispozitive mai scumpe, gen Desire.

Plusuri şi minusuri

+ construcţie excelentă
+ touchscreen capacitiv
+ controller senzitiv ca alternativă la touchscreen
+ Google Android 2.1
+ autonomie peste medie

– rezoluţia QVGA
– calitatea fotografiilor lasă de dorit

HTC Wildfire este un smartphone foarte bun, daca ne gandim la functiile oferite pentru pretul cerut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News