HTC a inclus din greşeală reclame în tastatura de pe HTC U11

17.07.2017
HTC a inclus din greşeală reclame în tastatura de pe HTC U11

HTC a făcut o gafă destul de mare în weekend, când a lansat un update pentru tastatura pre-instalată TouchPal. Se pare că o greşeală a dus la lansarea versiunii greşite a tastaturii ca update, lucru care a activat reclame deasupra tastelor obişnuite pentru mulţi dintre utilizatori. Majoritatea celor afectaţi foloseau HTC 10 şi noul flagship U11, însă compania a răspuns repede la critici şi a oferit o soluţie temporară.

TouchPal este o tastatură dezvoltată de o companie parteneră, fiind disponibilă separat pe Google Play Store pentru oricine. Versiunea gratuită a tastaturii vine cu reclame incluse deasupra tastelor, însă cea pentru telefoanele HTC ar trebui să fie privată de aceste mesaje nedorite. Cu toate acestea, cea mai recentă actualizare a tastaturii lansată de HTC a activat reclamele, spre nemulţumirea utilizatorilor care ţin activată opţiunea de update-uri automate pe magazinul de aplicaţii.

La scurt timp după lansare, HTC a anunţat pe contul de Twitter oficial că actualizarea este rezultatul unei erori şi că lucrează pentru a rezolva problema în cel mai scurt timp. În aşteptarea lansării unui nou update, utilizatorii au fost îndrumaţi să dezinstaleze actualizările aplicaţiei folosind meniul de setări din Android, întorcându-se astfel la versiunea iniţială, care vine pre-instalată.

Cu toate acestea, mulţi dintre utilizatori sunt în continuare nemulţumiţi, iar această gafă ar putea avea efecte negative pe termen lung. Având în vedere că HTC U11 pare să fie un succes în comparaţie cu modelele precedente lansate de companie, o lovitură de imagine de acest gen probabil că nu este tocmai binevenită.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult