HTC ar putea renunţa la divizia de smartphone-uri în 2017

21.11.2016
HTC ar putea renunţa la divizia de smartphone-uri în 2017

Începând din 2017, HTC s-ar putea retrage de pe piaţa de smartphone-uri, dacă zvonurile venite din China se dovedesc a fi adevărate. În urma vânzărilor sub aşteptări ale modelului HTC 10, compania ar putea să vândă întreaga divizie de dezvoltare de smartphone-uri, urmând să se concentreze în viitor pe dezvoltarea de noi dispozitive de realitate virtuală din gama Vive. Întrucât HTC este acum partener Google pentru dezvoltarea de dispozitive Pixel, compania din Mountain View ar putea fi clientul perfect pentru preluarea acestui business.

Conform site-ului MyDrivers, Cher Wang, CEO al HTC, se pregăteşte pentru o eventuală vânzare a diviziei de mobile pentru primăvara anului 2017, lucru care sugerează că nu vom mai primi noi smartphone-uri cu logo-ul companiei după această dată. Compania care cumpără divizia de mobile HTC va prelua şi dezvoltarea de smartphone-uri Pixel, lucru care ar trebui să îi îngrijoreze pe cei de la Google. Astfel, pentru a-şi proteja noua linie de dispozitive, gigantul din domeniul căutrării, ar putea fi forţat să preia conducerea acestei divizii.

Desigur, HTC neagă informaţiile dezvăluite de aceste zvonuri, însă aceasta ar putea fi doar o strategie pentru a proteja evaluarea de la bursă a valorii acţiunilor. În cazul în care compania nu renunţă la divizia de smartphone-uri, întrucât pierderile acesteia sunt acum mai mari decât încasările, iar celelalte divizii nu pot acoperi gaura din buget. Aceste informaţii nu sunt tocmai noi, întrucât existau zvonuri apărute în primăvară care sugerau că HTC plănuieşte să separe divizia Vive într-o companie separată pentru a nu fi trasă în jos de rezultatele dezamăgitoare ale vânzărilor de smartphone-uri.

În cazul în care aceste zvonuri se dovedesc a fi adevărate, HTC pare să parieze pe succesul realităţii virtuale pentru viitorul apropiat, recunoscând înfrângerea în faţa concurenţei pe piaţa de smartphone-uri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult