HTC ar putea renunţa la producţia de smartphone-uri

16.08.2018
HTC ar putea renunţa la producţia de smartphone-uri

Următorul smartphone pe care HTC îl are în dezvoltare, modelul U12 Life, ar putea fi primul telefon al brandului taiwanez care nu va fi 100% dezvoltat de către echipa sa. Există noi zvonuri care sugerează că HTC va adopta o abordare similară cu cea pe care alte companii precum BlackBerry au pus-o în practică în ultimii ani, în care compania nu mai este direct implicată în producţia şi asamblarea dispozitivelor.

Informaţiile vin de la leaker-ul LlabTooFer, familiarizat cu familia de dispozitive HTC, întrucât s-a specializat în dezvoltarea de software pentru aceste dispozitive şi care are surse în interiorul companiei care pot confirma astfel de detalii. Acesta susţine că HTC va angaja o companie separată care să se ocupe de procesul de manufacturare al noului său telefon mid-range U12 Life, compania taiwaneză fiind responsabilă în continuare cu partea de design şi dezvoltare software.

Această mişcare nu este tocmai surprinzătoare, având în vedere declinul pe care compania l-a suferit în ultimii doi ani şi faptul că a concediat câteva mii de angajaţi în această perioadă. Mai mult, vânzările celor mai recente dispozitive ale sale nu sunt tocmai încurajatoare, în ciuda faptului că pe partea de realitate virtuală, HTC o duce foarte bine, fiind printre cele mai apreciate companii din industrie.

Decizia de a lăsa asamblarea telefoanelor în mâninile unui partener ar putea fi însă o decizie foarte bună, care să asigure un viitor pentru HTC pe piaţa de smartphone-uri, resursele sale putând fi investite în dezvoltarea de dispozitive cât mai atractive pentru publicul larg.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult