HTC confirmă actualizarea la Android Oreo pe trei dintre dispozitivele sale de top

23.08.2017
HTC confirmă actualizarea la Android Oreo pe trei dintre dispozitivele sale de top

În trecut HTC a fost unul dintre primii producători de smartphone-uri cu Android care au promis actualizări la versiunile noi ale sistemului de operare. Acum că Google a lansat în mod oficial Oreo, compania taiwaneză a confirmat că va aduce actualizarea pe câteva dintre modelele recent lansate, inclusiv pe unul dintre smartphone-urile de anul următor.

În ciuda faptului că nu are o dată de lansare oficială pentru acestea, HTC a anunţat că „în lunile următoare”, trei dintre modelele sale de top vor face trecerea de la Nougat la Oreo. Acestea sunt HTC 10, flagship-ul lansat anul trecut, HTC U Ultra, phablet-ul high-end lansat la începutul anului curent şi HTC U11, noul său flagship, care s-a lansat în urmă cu doar câteva luni. Acestea vor fi actualizate în toate regiunile în care sunt disponibile, iar o listă completă de dispozitive care vor primi de asemenea actualizarea va fi comunicată în curând.

Momentan, HTC este singura companie care a făcut un astfel de anunţ, parteneri precum LG, Samsung şi Huawei refuzând să comenteze pe baza lansării Android Oreo. Având în vedere că HTC este compania responsabilă pentru dezvoltarea dispozitivelor Pixel, era de aşteptat să ofere actualizări foarte rapide, însă zvonurile afirmă că LG ar putea fi în spatele lui Pixel 2 XL, deci nu ar fi ieşit din comun să vină cu actualizări la fel de rapide pentru modelele sale.

Anul trecut, LG V20 a fost unul dintre primele dispozitive care a primit actualizare la Android Nougat, după lansarea dispozitivelor Pixel.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult