HTC Exodus, smartphone-ul cu portofel electronic încorporat, soseşte la toamnă

11.07.2018
HTC Exodus, smartphone-ul cu portofel electronic încorporat, soseşte la toamnă

Venit cam târziu la „petrecerea” entuziaştilor de cripto-monede, HTC va lansa un smartphone care integrează un „portofel” pentru monede virtuale, bazat pe tehnologia blockchain.

Descris drept primul smartphone echipat cu un „portofel la rece” pentru păstrarea de monede virtuale şi cheie electronică de recuperare, HTC Exodus ar putea fi un accesoriu extrem de „preţios” în buzunarul celora care fac tranzacţii cu bitcoin, ethereum, sau alte monende vitruale.

În afara unor descrieri vagi, lăsate în pagina de produs creată pe site-ul HTC, nu există prea multe informaţii despre noul gadget. Însă fiind vorba de un produs care integrează tehnologia blockchain, putem fi siguri că acesta va avea câteva funcţii exclusive, facilitând păstrarea în formă criptată a portofelelor electronice de monede virtuale.

Trebuie spus că prin modul de funcţionare al tehnologiei, un portofel pentru monede virtuale nu poate fi pierdut sau furat în sensul tradiţional. Protejat cu parolă şi cheie de criptare, acesta este inutil în mâinile unui hoţ de telefoane mobile, dacă parola de acces nu este dezvăluită separat. În plus, atât timp cât există o copie de siguranţă, sau este folosită una dintre modalităţile alternative de recuperare, „banii” virtuali nu sunt cu adevărat pierduţi. Cel mai adesea, furturile de cripto-monede să produc online, atunci când participanţii validează tranzacţia furnizând simultan parola şi cheia criptografică a portofelului electronic, sau, dacă fondurile sunt sustrase din portofelul exchange-urilor de monede virtuale.

Uşor de intuit, hard disk-ul unui PC nu este cea mai sigură locaţie pentru păstrarea unui portofel de monede virtuale, un hacker sau malware special conceput putând sustrage rapid fişierul extrem de valoros. Tot cu o aplicaţie malware, sau atac de tip phishing, poate fi obţinută şi parola de acces, chiar în timp ce este tastată de utilizator. Funcţionând ca şi portofel „offline”,  HTC Exodus se comportă asemenea unui card bancar, păstrând în siguranţă fondurile deţinute, măcar până la momentul validării următoarei tranzacţii.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult